17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinisterul Dezvoltării a aprobat reabilitarea și modernizarea Casei Tineretului din Târgu Jiu

Ministerul Dezvoltării a aprobat reabilitarea și modernizarea Casei Tineretului din Târgu Jiu

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat proiectul de modernizare și reabilitare a Casei Tineretului din Târgu Jiu.

Au fost avizate toate documentațiile existente la dosar, precum și bugetul care depășește 26 de milioane de lei. Imobilul se află în patrimoniul Consiliului Județean(CJ) Gorj și a fost predat anul acesta Companiei Naționale de Investiții(CNI) de către Consiliul Județean Gorj, în vederea modernizării.

CNI va demara în perioada imediat următoare procedurile pentru organizarea licitației, în vederea desemnării unui constructor. Dacă nu vor fi probleme la licitație, se va putea trece la începerea lucrărilor. Acestea se vor putea desfășura și în perioada sezonului rece, mai ales că se va lucra foarte mult și la interior. Totul va depinde însă de parcurgerea etapelor legale, privind stabilirea firmei care se va ocupa de contractul de execuție. La rândul său, Consiliul Județean Gorj s-a obligat să asigure cheltuielile cu privire la racordarea la utilități, respectiv energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale sau alt tip de combustibil utilizat etc.

Construit în 1970

Imobilul ce urmează să fie reabilitat și modernizat a avut ca destinație obiectiv Casa tehnicii pentru tineret, fiind realizat și dat în funcțiune în anii ʼ70, pe fondul unei dezvoltări economice și sociale continue a orașului Târgu Jiu. Clădirea se află amplasată în municipiul Târgu Jiu, strada Nicolae Titulescu, având o suprafață construită la sol de 1.192 mp și o suprafață construită desfășurată de 5.095 mp, suprafața terenului fiind de 2.784 mp.

Imobilul nu mai este funcțional de câțiva ani și s-a degradat de la un an la altul. Proiectul de modernizare prevede reabilitarea completă a spațiilor și a instalațiilor, montarea unui lift panoramic și montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde.

„Valoarea totală a obiectivului de investiție este 26.258.081,33 lei (inclusiv T.V.A.), respectiv valoare construcții și montaj 18.693.605,24 lei (inclusiv T.V.A.), din care valoarea finanțată de U.A.T. – Județul Gorj, este de 706.740,63 lei (inclusiv T.V.A.), respectiv valoare construcții și montaj 531.468,24 lei (inclusiv T.V.A.). Scopul realizării obiectivului de investiții este de asigurare a unor condiții optime de organizare și desfășurare a activității de instruire în cadrul Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, precum și asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, concerte, expoziții etc.”, conform CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS