17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO primărie folosește fonduri din PNRR pentru a supraveghea video toate satele

O primărie folosește fonduri din PNRR pentru a supraveghea video toate satele

O primărie din județul Gorj va accesa fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a avea un sistem de supraveghere video în toată localitatea.

Este vorba de comuna Bălești care numără 7.200 de locuitori, fiind cea mai mare din județ ca populație. A fost elaborat un proiect care vizează achiziția de echipamente și dotări în valoare de 380.000 de euro. Proiectul va fi depus pentru obținerea de finanțare prin PNRR, după cum a precizat Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești. O componentă a proiectului vizează montarea de camere video în toate satele comunei:

  • Bălești,
  • Ceauru,
  • Cornești,
  • Găvănești,
  • Rasova,
  • Stolojani,
  • Tălpășești,
  • Tămășești,
  • Voinigești.

„Vom mai cumpăra o dronă pentru Poliția Locală Bălești, un laborator pentru Școala din Ceauru și 10 stâlpi de iluminat cu energie solară. Acum suntem în etapa de clarificări”, a precizat Mădălin Ungureanu.

Parc industrial de 10 hectare

În comuna Bălești va fi amplasat și al doilea parc industrial din județul Gorj. Parcul Industrial de la Bălești este localizat pe islazul comunal de la Tălpășești. Are 10 hectare și își va începe activitatea de anul viitor, cu un prim investitor. Este vorba de o firmă din Polonia care dorește să deschidă o fabrică de componente auto, respectiv remorci și semiremorci.

În acest sens a și fost semnat un acord între reprezentanții Parcului Industrial și compania poloneză. „Vestea bună este că avem acest prim investitor interesat să deschidă fabrica de componente auto. Vor fi cel puțin 150 de locuri de muncă. Noi vom colabora cu oricine va înființa locuri de muncă în parcul industrial și vom sprijini total orice inițiativă în acest sens. A mai fost o firmă de IT, dar s-a răzgândit. Vor continua tot în Dolj”, a mai declarat Mădălin Ungureanu, edilul din Bălești.

Creșă în premieră

În Bălești va fi construită în premieră și o creșă. Primăria din localitate a întocmit un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro care va fi depus la Compania Națională de Investiții. Proiectul prevede construirea unei creșe la Ceauru. Va avea un total de 60 de locuri pentru copii cu personalul angajat aferent. Va fi prima creșă care va fi construită în comună. Autoritățile locale au mai depus la Compania Națională de Investiții un alt proiect care prevede construirea unei grădinițe de 1,5 milioane de euro la Cornești prin reabilitarea și extinderea unui imobil din zonă. Aici vor fi aduși preșcolarii de la două grădinițe din localitate. În total vor fi săli pentru patru grupe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS