9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO face noi angajări de la 1 noiembrie

CEO face noi angajări de la 1 noiembrie

Complexul Energetic Oltenia caută în continuare specialiști. Este nevoie de personal bine calificat pe posturile deficitare.

Este însă și un program de atragere a tinerilor care au absolvit învățământul dual. Se caută meserii precum inginer minier, sudor, electrician, mecanic utilaje sau operator turbină. În ciuda faptului că la compania enegetică sunt peste 11.000 de salariați sunt sectoare de activitate care se confruntă cu lipsa personalului. Motivul este legat de faptul că angajații cu mare experiență ies la pensie.

Astfel, de la 1 noiembrie, Complexul Energetic Oltenia și-a propus să încadreze toți absolvenții de învățământ dual promoția 2022, dacă sunt certificați în anumite meserii. În fapt este vorba de clasele susținute în baza unui protocol de colaborare semnat între Inspectoratele școlare din Gorj și Dolj și Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de o clasă de 20 de locuri pentru meseria de sudor la Liceul Tehnologic din Motru, 25 de locuri de mecanic utilaje la Liceul Rovinari, 21 de locuri de electrician la Liceul din Mătăsari, precum și 17 locuri de operator cazane, turbine și instalații de termoficare la Liceul Energetic din Craiova. Toți absolvenții pot depune dosarele cu cererile de angajare până la data de 17 octombrie, la sediul Complexului Energetic Oltenia, din Târgu Jiu.

Caută și zece ingineri

Este de precizat că la nivelul carierelor miniere din Complexul Energetic Oltenia este nevoie și de zece ingineri. Este în derulare recrutarea de personal din rândul absolvenților de învățământ universitar cu licență, promoțiile 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022, în vederea ocupării a 10 posturi inginer minier.

Este disponibil un post la Cariera Husnicioara din județul Mehedinți, 2 la Unitatea Minieră de Cariere Jilț, 2 la Unitatea Minieră de Cariere Motru, 3 la Unitatea Minieră de Cariere Roșia Peșteana și 2 posturi de inginer la Unitatea Minieră de Cariere Rovinari. În această perioadă are loc selecția dosarelor depuse, în vederea recrutării de specialiști. Este de amintit că peste o mie de persoane s-au pensionat de la Complexul Energetic Oltenia de la începutul anului și până în momentul de față. De asemenea, tot de la începutul anului și până în prezent au fost angajate 1.400 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS