20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumărul studenților UCB care abandonează studiile, în creștere

Numărul studenților UCB care abandonează studiile, în creștere

Numărul studenților Universității „Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu care abandonează studiile, în creștere. Astfel, rata de abandon din ultimul an este de 13%, potrivit unei statistici a Universității. Este vorba de peste 160 de studenți de la diferite facultăți. Tinerii care au abandonat studiile provin în principal de la facultățile de științe economice, inginerie, chiar și de la științe medicale, de la specialitățile asistent medical generalist și de farmacie. Raportat la ultima statistică, se înregistrează o creștere de la 10% la 13%.

Horațiu Gorun, președintele Senatului Universității „Constantin Brâncuși”, a declarat că cei mai mulți studenți au plecat pentru că erau obișnuiți cu sistemul online. Când a trebuit să revină la sistemul clasic de predare au renunțat: „Sunt renunțări de la diverise specializări. Probabil că au intrat la facultate în pandemie și erau obișnuiți cu sistemul online. Poate că din cauza distanței nu le-a convenit să facă naveta sau să se mute la Târgu Jiu. Mai avem și studenți care probabil că au fopst admiși la alte facultăți din țară, la Academia de Poliție, de exemplu. Dar ei de regulă revin și finalizează studiile de la UCB. Mai sunt și cei care renunță la studii și pleacă la muncă în afara țării sau în țară”, a declarat Horațiu Gorun.

Vor să închirieze din spații

Conducerea UCB are în vedere și un set de măsuri pentru a avea facturi suportabile la gaze naturale și la energia electrică. Una din acestea este legată de organizarea mai bună a spațiilor pentru a în încălzi clădiri de care nu este nevoie. De asemenea, unele spații ar putea să fie închiriate.

Nu în ultimul rând, pentru masterat se poate apela și la cursurile online, la nevoie. „Deocamdată, nu au fost analizate măsurile care vor fi luate sau dacă vor fi luate. Se va decide și în funcție de ce stabilesc facultățile. Poate și online. Momentan, este o situație stabilă din punct de vedere financiar. Putem lua în calcul o mai bună organizare din punctul de vedere al gestionării spațiilor. Putem să închiriem anumite clădiri care nu au legătură directă cu procesul educațional și în care se vor derula anumite tipuri de activități”, a mai declarat Horațiu Gorun, reprezentant al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS