12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMeșterii populari gorjeni reprezintă România în Grecia

Meșterii populari gorjeni reprezintă România în Grecia

Meșterii populari gorjeni și ansamblurile folclorice vor reprezenta România în Grecia. Este vorba de un târg al meșterilor populari și spectacole organziate în luna decembrie, de Ziua Națională a României.

Manifestările vor fi organizate de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu în parteneriat cu UAT-Polovragi, Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia și Asociația Românilor Carpatia, accesat în cadrul Programului CULTURĂ, finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul este intitulat „Artă și meșteșug de Ziua Națională a României”. Are o valoare de 86.400 de lei, din care: finanțare nerambursabilă asigurată de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – 80.000; cofinanțare Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, asigurată din venituri proprii – 3.200 lei și cofinanțare Primăria Polovragi asigurată din bugetul propriu – 3.200 lei.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate următoarele activități: susținerea de ateliere meșteșugărești la cele două asociații partenere din Grecia, respectiv la Salonic și la Atena; susținerea a două spectacole de către Ansamblurile Folclorice „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și „Cheile Oltețului” al Primăriei Polovragi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS