10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean cumpără un sistem complet pentru chirurgia coloanei

Spitalul Județean cumpără un sistem complet pentru chirurgia coloanei

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cumpără echipamente medicale de ultimă generație și mese de operație. Contractul de achiziție are o valoare de peste 2,5 milioane de lei și este împărțit în 15 loturi.

Echipamentele trebuie să fie furnizate începând cu această toamnă. Noutatea o va reprezenta achiziția, în premieră, a unui sistem complet pentru chirurgia coloanei lombare. Este de altfel și cel mai scump echipament din totalul celor 15 loturi. Valoarea echipamentului care va fi folosit pentru operațiile la coloană costă peste 480.000 de lei. Va mai fi achiziționat un sistem de endoscopie digestivă de 420.000 de lei; un defibrilator, două frigidere mortuare, o masă pentru autopsie, un electroelevator, lămpi și un sistem de monitorizare a debitului cardiac. Pe lista de achiziții se află și o masă de operație pentru ginecologie, o stație centrală monitorizare pacienți cu 8 monitoare. Pentru Secția Pediatrie vor fi achiziționate 5 monitoare funcții vitale.

Echipamentele actuale sunt depășite

Potrivit CJ Gorj, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are ca obiect principal asigurarea asistenței medicale de urgență în spital și în ambulatoriu, personalul medical specializat deservind populația județului Gorj precum și cea din localitățile limitrofe județului. În momentul de față, dotarea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă, unele echipamentele din dotare fiind depășite fizic și moral. Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale. Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se impune dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, pe loturi, a echipamentelor care fac obiectul prezentei achiziții, conform Consiliului Județean Gorj.

Buget de 7 milioane de lei pentru instalații noi de oxigen

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu mai achiziționează servicii de proiectare, de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Instalații de gaze medicale (oxigen medical, aer comprimat medical și vacuum medical), instalații electrice, sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală – în toate cele trei locații ale unității medicale”. Bugetul este de aproape 7 milioane de lei, fonduri europene. „Obiectivul principal care se dorește a fi realizat prin implementarea acestui proiect este crearea unor spații conforme care să prezinte o calitate ridicată și specifică domeniului infrastructurii electrice, de incendiu și de fluide medicale în activitatea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Proiectul propus constă în realizarea unor lucrări de reabilitare, extindere, modernizare instalații electrice, fluide medicale, sistem de detectare, semnalizare, alarmare la incendiu, sistem de detecție, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, care să dezvolte serviciile medicale în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, prin îmbunătățirea calității mediului spitalicesc și oferind o înaltă siguranță atât pacienților, cât și personalului medical și auxiliar, din punct de vedere al îmbunătățirea infrastructurii unității medicale. Valoarea totală estimată este de 6.902.850,23 lei exclusiv T.V.A., și este defalcată după cum urmează:. – 313.700,00 lei fără T.V.A. – pentru serviciile de proiectare – 11.500,00 lei fără T.V.A. – asistență tehnică din partea proiectantului; – 6.577.650,23 lei fără T.V.A. – pentru execuție lucrări”, potrivit Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS