4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjISJ Gorj selectează profesori pentru Corpul metodiștilor

ISJ Gorj selectează profesori pentru Corpul metodiștilor

Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează în perioada 27 septembrie – 7 octombrie selecția cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului de metodiști în anul școlar 2022- 2023.

Selecția va fi organizată prin aplicarea prevederilor unei Note a Ministerului Educației din 22.09.2022 și a Procedurii Operaționale privind organizarea și desfășurarea selecției pentru constituirea Corpului de metodiști al Inspectoratului Școlar Județean Gorj în anul școlar 2022 – 2023. Potrivit Ministerului Educației, persoanele care ocupă funcții de conducere, îndrumare și control nu pot desfășura activitate metodică, în calitate de metodiști ai Inspectoratului Școlar Județean, pe durata exercitării funcției. Prin excepție, persoanele care ocupă funcții de conducere, îndrumare și control și care au specialități pentru care resursa umană la nivelul inspectoratului școlar este deficitară, își pot exercita atribuțiile de metodist.

Profesori metodiști încadrați prin concurs

Profesorii metodiști încadrați prin concurs la Casa Corpului Didactic Gorj, profesorii metodiști din liceele pedagogice și profesorii mentori numiți prin ordin de ministru în corpul profesorilor mentori sunt membri de drept ai Corpului profesorilor metodiști ai ISJ Gorj, la disciplina sau domeniul de studiu care corespunde specializării înscrise pe diploma sau diplomele de studii.

Numirea în funcția de metodist la nivelul disciplinei sau specializării în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj se face prin decizie, emisă de către inspectorul școlar general, pentru o perioadă de un an școlar, în urma validării listelor cu rezultatele finale în Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Conducerile unităților de învățământ au obligația de a prelua informațiile publicate de inspectoratul școlar referitoare la procesul de selecție a metodiștilor pentru a informa cadrele didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS