12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMandate prelungite cu numai două luni pentru trei șefi din CEO

Mandate prelungite cu numai două luni pentru trei șefi din CEO

Trei șefi din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de prelungirea mandatelor. Este vorba de trei membri ai Consiliului de Supraveghere al CEO.

Joi este programată ședința Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din Complexul Energetic Oltenia. Pe ordinea de zi se află un proiect care propune prelungirea cu două luni de zile a mandatelor pentru membri cărora le expiră numirile. Prelungirea se va face prin act adițional. Va viza perioada 27 septembrie – 27 noiembrie. Din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia fac parte 7 persoane, din diferite domenii de activitate.

Între cei 7 se află și președintele Consiliului de Supraveghere. Acestea sunt:

  • Marcoci Alexandru – președinte,
  • Georgescu Petre Mădălin,
  • Predescu Șerban,
  • Eftenoiu Mădălin-Cornel,
  • Bobu Nicolae,
  • Gătejescu Alexandru-Florian,
  • Giorgi Gabriel Giorgian.

Interpelare pentru ministrul Energiei

Ministerul Energiei a declanșat procesul de recrutare de noi membri, însă acesta pare să se fi blocat. Nu se mai știe nimic de recrutarea de noi șefi. Din acest motiv un parlamentar de Gorj îi va adresa o interpelare Ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe tema selecției de șefi pentru Complexul Energetic Oltenia.

La nivelul Ministerului Energiei, a fost declanșată în vară procedura recrutării de membri pentru Consiliul de Supraveghere din Complexul Energetic Oltenia. Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a declarat că este necesar ca publicul interesat să afle care este situația procesului de recrutare de șefi pentru una din marile companii energetice deținute de stat, prin Ministerul Energiei. Prin urmare, parlamentarul de Gorj îi va adresa o interpelare în acest sens actualului Ministru al Energiei, Virgil Popescu. Acesta va trebui să comunice care este situația legat de selecția de membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. „Îi voi adresa o interpelare ministrului Energiei pentru a vedea care este situația legat de recrutarea de membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Nu se mai știe nimic de acest lucru.”, a declarat Claudiu Manta, deputat de Gorj.

Procesul de recrutare declanșat la nivelul Ministerului Energiei are în vedere respectarea prevederilor OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. După recrutarea de membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia se va putea trece la etapa declanșării procesului de recrutare de membri pentru Directoratul companiei energetice, unde sunt cinci membri. Se dorește semnarea unor contracte de mandat cu o valabilitate de 4 ani, pentru a nu mai fi nevoie de prelungirea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS