16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj80 de copii, internați cu afecțiuni respiratorii

80 de copii, internați cu afecțiuni respiratorii

De la începutul lunii septembrie și până în prezent, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost internați peste 80 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii.

Dintre aceștia, aproximativ 40 au fost diagnosticați cu infecții ale căilor respiratorii inferioare: bronșiolite, pneumonii acute interstițiale, bronhopneumonii. De asemenea, tot în această perioadă, 12 copii au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare: laringite, faringite, viroze respiratorii.

În cazul pneumoniilor au predominat copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani

În cazul pneumoniilor au predominat copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani (23 de cazuri), 10 cazuri la grupa de vârstă 4 – 14 ani și 4 cazuri întregistrate la grupa de vârstă 0 și 4 ani. Pacienții au nevoie de o medie de 5 zile de internare.

În ultima perioadă, la sfârșit de săptămână, la Camera de Gardă Pediatrie (Spitalul 700) s-au prezentat între 50 și 60 de cazuri pe zi. Nu toate cazurile au necesitat internare. Drept urmare, medicii recomandă părinților ca la primele semne de boală sau când observă schimbări în starea de sănătate a copilului, să meargă la medicul de familie sau la medicul pediatru din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru a evita complicațiile care pot să apară.

De asemenea, în această perioadă, în care virozele respiratorii și alte afecțiuni ale căilor respiratorii sunt frecvente, trebuie să evite locurile aglomerate, să ofere copiilor o alimentație bogată în fructe, legume, nutrienți, să fie atenți la igiena mâinilor (igiena este foarte importantă: spălatul pe mâini îndepărtează germenii și previne infectarea) și să evite contactul cu adulți sau copii bolnavi (se evită contactul cu alți copii cu infecții ale tractului respirator superior sau dignosticați cu bronșiolită). Dacă un copil este bolnav, el trebuie izolat de ceilalți copii și ținut acasă pe perioada de manifestare a bolii (cel puțin până trece tusea).

Bronșita și bronșiolita sunt infecții ale plămânilor

Bronșita și bronșiolita sunt infecții ale plămânilor. Bronșita poate afecta persoane de orice vârstă, dar se manifestă cel mai des la copii, pe când bronșiolita afectează copiii cu vârsta de până la 2 ani (sugari și copii mici) și are o cale de transmitere foarte asemănătoare cu gripa. Pneumonia este una din cele mai frecvent diagnosticate afecțiuni, împreună cu infecțiile respiratorii superioare reprezentand peste jumătate din totalitatea afecțiunilor de natură infecțioasă diagnosticate la copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS