10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDezastru ecologic în pădurile din Rânca

Dezastru ecologic în pădurile din Rânca

Este dezastru ecologic în stațiunea montană Rânca. De data aceasta nu mai este vorba de gunoiul aruncat de turiști sau de conducătorii auto pe marginea drumului sau prin stațiune.

Sunt sute de kilograme de deșeuri care au ajuns direct în pădurile de conifere din zona unităților de cazare. Sunt deșeuri care au fost abandonate la marginea pădurilor, dar și gunoaie care au fost transportate cât mai departe de zonele unde sunt cabane și pensiuni.

Altfel nu se explică în vreun fel prezența unui vas de toaletă abandonat cu tot cu racordul flexibil între doi brazi. Un cabanier cel mai probabil a ales să arunce și o saltea în pădure pentru că era mai greu de transportat la un depozit de deșeuri sau măcar în vecinătatea unor pubele. În multe locuri peisajul este îngrozitor și nu aduce aminte de cărțile poștale de pe vremuri în care apăreau pădurile din Rânca și câteva cabane.

Acțiune de ecologizare

Dată fiind starea de fapt, Dana Oniga, cabanier și instructor de snowboard, și-a propus să desfășoare, la finele acestei săptămâni, o acțiune de ecologizare în zona Rânca, unde pădurea este împânzită cu deșeuri. Cabanierul transmite un apel către ceilalți administratori de pensiuni, turiști și iubitorii de munte în general să participe în număr mare la campania de ecologizare de sâmbătă.

„«Românașului îi place / Sus la munte, sus», zice-se…Dacă nu vă place ce lasă românașul pe munte, haideți alături de noi, sâmbăta aceasta (24 septembrie) să ne dați mai multe mâini de ajutor. Avem nevoie! Suntem o mână de voluntari, iar volumul de deșeuri este imens. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât ne va fi mai ușor! Luați-vă la voi apă, mâncare, haine adecvate – în straturi (vor fi în jur de 9 grade), saci menajeri rezistenți de 120 litri sau 240 l și mănuși de lucru. Ne întâlnim la ora 10:00, în centrul stațiunii“, este mesajul transmis de Dana Oniga, cabanier din stațiunea montană Rânca, din județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS