17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCirculație blocată și mulți nervi pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Eroilor

Circulație blocată și mulți nervi pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Eroilor

Blocarea circulației pe Calea Eroilor din Târgu Jiu generează mulți nervi și aglomerație în trafic. Lucrările ar fi trebuit să fie gata încă de acum un an.

Constructorul inițial a subcontractat lucrările. Ulterior, autoritățile locale au decis să prelungească în două rânduri contractul, prin semnarea unor acte adiționale. Ultimul act adițional prevede ca actualul constructor să finalizeze lucrările până în luna octombrie. Așadar, până luna viitoare vor trebui să fie executate și ultimele lucrări rămase. Este vorba de montarea pavelelor de granit și montarea sistemelor de iluminat, precum și finalizarea lucrărilor la parcurile din zona Căii Eroilor, respectiv de lângă Muzeul Județean și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”.

Nemulțumiri din partea părinnților și a șoferilor

De la începerea noului an școlar, autoritățile locale au acceptat propunerea constructorului de a închide complet traficul rutier pe strada Geneva. Este șoseaua care intersectează Calea Eroilor. Continuarea traficului rutier pe strada Geneva ar fi încurcat muncitorii. Astfel, chiar la intersecția dintre Calea Eroilor și strada Geneva au fost aduse cantitățile necesare de granit și pavele pentru placarea șoselei și a zonei de siguranță a acesteia.

Lucrările se execută pe tronsonul dintre Biblioteca Județeană Gorj și Biserica „Sfinții Apostoli”. Este tronsonul pe care se lucrează de aproape 3 ani de zile. Autoritățile au decis să nu încheie contractul, ci să îl prelungească, motivând că s-ar fi pierdut timp cu organizarea unei noi licitații. În cazul în care vor fi probleme, autoritățile locale au anunțat că acestea vor putea fi remediate până la finalul anului, însă lucrările trebuie să fie gata în octombrie. Edilii au lăsat să se înțeleagă faptul că nu se va trece cu lucrările în 2023 și miile de elevi și profesori de la unitățile de învățământ din zonă vor scăpa de șantierul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS