17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProgramul „Lapte, fructe și produse de panificație” în 3 comune gorjene, din bugetul local

Programul „Lapte, fructe și produse de panificație” în 3 comune gorjene, din bugetul local

Trei comune din Gorj vor derula din fonduri proprii programul național „Lapte, fructe și produse de panificație” în unitățile de învățământ.

Acestea sunt: Dragotești, Turburea și Samarinești. Programul privind acordarea de alimente elevilor va fi reluat din acest an școlar. Pentru un total de 67 de comune achiziția este derulată de Consiliul Județean Gorj. Este vorba de un contract în valoare de peste 6,4 milioane de lei care vizează furnizarea şi distribuția de fructe proaspete – mere, lapte și produse lactate și produse de panificație, în cadrul Programului pentru școli al României, pentru preşcolarilor din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din județul Gorj.

Contract pe trei loturi

Contractul de achiziție este împărțit în trei loturi: fructe, produse lactate și produse de panificație. „Achiziţia este împărţită pe loturi şi pe tip de produs, după cum urmează:

  • Lotul I – Fructe proaspete: mere;
  • Lotul II – Lapte şi produse lactate;
  • Lotul III – Produse de panificaţie.
Elevii vor primi și fructe

Lista produselor ce vor fi distribuite în cadrul Programului pentru şcoli al României, preşcolarilor din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, din judeţul Gorj, în anul școlar 2022-2023, acestea sunt:

  • Fructe proaspete: mere. – Lapte şi produse lactate: lapte UHT, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao şi iaurt, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao;
  • Produse de panificaţie: corn din făină integrală/dietetică, care poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr.1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr.1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi şi biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integrală/dietetică, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr.1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr.1563/2008.”, conform Consiliului Judeţean Gorj. Licitația este programată chiar pe 5 septembrie, în ziua în care va începe noul an școlar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS