12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO închiriază zeci de autoturisme fără procedură concurențială

CEO închiriază zeci de autoturisme fără procedură concurențială

Complexul Energetic Oltenia (CEO) închiriază zeci de autoturisme fără procedură concurențială. Este vorba de două contracte care vizează închirierea de vehicule de transport marfă cu șofer, respectiv autovehicule pentru transport mixt, marfă și persoane.

Primul contract care are ca obiectiv închirierea de vehicule de transport marfă cu șofer este împărțit în nu mai puțin de 19 loturi. Vehiculele sunt destinate unităților miniere de carieră de la: Rovinari, Roșia-Peșteana, Jilț, Motru, Husnicioara, precum și la UPRUM Rovinari.

Bugetul pentru închirierea autoturismelor cu tot cu șofer depășește 2 milioane de lei fără TVA. Complexul Energetic Oltenia a programat o negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială. Contractul de închiriere va fi semnat pentru o perioadă de trei luni. Negocierea cu prestatorii de servicii în vederea atribuirii contractului de 2 milioane de lei este programată pe 29 august.

Alt contract de un milion de lei

Complexul Energetic Oltenia a aprobat al doilea contract care va fi atribuit prin negociere fără o invitație prealabilă la o procedură concurențială. Închirierea vehiculelor de transport mixt, persoane și marfă va avea loc prin negociere în data de 31 august. Bugetul este de peste un milion de lei fără TVA.

Contractul va fi încheiat tot pentru o perioadă scurtă de timp, respectiv 3 luni de zile. Nu este pentru prima dată când Complexul Energetic Oltenia apelează la procedura negocierii fără invitație prealabilă la o procedură concurențială. În fiecare an sunt zeci de contracte încredințate cu această procedură, având în vedere că este vorba de perioade scurte de timp, de la o lună la trei luni. Se presupune că în acest fel prestatorii de servicii tradiționali ai Complexului Energetic Oltenia ajung mai ușor la contracte.

În mod normal, în astfel de situații se apelează la contracte pe termen mai lung sau la acorduri-cadru. Un raport al Corpului de Control al Ministerului Energiei vorbea la un moment dat de „cartelizarea” firmelor care prestează diverse activități pentru Complexul Energetic Oltenia, având astfel acces în permanență la bugetul companiei energetice de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS