10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIPJ Gorj anchetează modul în care s-au executat lucrările de pe Calea Eroilor

IPJ Gorj anchetează modul în care s-au executat lucrările de pe Calea Eroilor

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început o anchetă în ceea ce privește modul de execuție a lucrărilor pe Calea Eroilor din Târgu Jiu.

Acestea au început în 2020 și ar fi trebuit să fie finalizate în 12 luni. Contractul a fost prelungit de 3 ori, însă rezultatul este neschimbat. Cu toate că pe 1 iulie a fost prelungit pentru a treia oară prin act adițional contractul, lucrările nu înregistrează vreun progres. Dacă până zilele trecute pe Calea Eroilor era un singur utilaj, acum sunt două. Ultimul termen stabilit pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Eroilor este 30 octombrie 2022.

Cu toate acestea, în luna iulie mai mult s-a stat decât s-a lucrat. Multe zile s-a aflat un singur utilaj în zona parcului de pe Calea Eroilor. Și acesta trebuie să fie amenajat potrivit proiectului realizat de către arhitectul Dorin Ștefan. Șantierul se întinde pe circa 500 de metri de la Biblioteca Județeană la Biserica „Sfinții Apostoli”.

Amenințați cu penalizări

Primăria Târgu Jiu a decis să prelungească de la 1 iulie contractul privind reabilitarea și modernizarea Căii Eroilor pe care se află amplasate operele brâncușiene Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Contractul inițial a fost semnat în luna februarie 2020 și ar fi trebuit să fie gata în 12 luni. Nu a fost cazul pentru că firma din Italia nu și-a onorat angajamentele, iar la un moment dat a subcontractat lucrările către altă societate de construcții.

Noul constructor nu a reușit să finalizeze lucrările. Astfel, a solicitat luna trecută o a treia prelungire de contract și a avut câștig de cauză. A fost semnat un act adițional pe încă 6 luni. Astfel, constructorul se obligă să finalizeze lucrările până pe 30 octombrie 2022.

De asemenea, lunile noiembrie și decembrie au fost rezervate pentru retușuri. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat la începutul lunii iulie că pentru fiecare zi de întârziere constructorul va plăti penalizări. Acest lucru nu ajută pe nimeni, mai ales că strada va fi din nou un șantier la începerea noului an școlar. Chiar în zona lucrărilor se află două mari unități de învățământ cu peste 3.000 de elevi și profesori. Este vorba de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”. Polițiștii vor să afle dacă s-a produs vreun prejudiciu față de bugetul local sau dacă instituțiile și localnicii din zonă au avut de suferit din cauza străzii lăsate de izbeliște. Strada este acoperită acum cu pământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS