16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAparegio îi amenință cu amenzile pe cei care risipesc apa

Aparegio îi amenință cu amenzile pe cei care risipesc apa

Compania de apă din Gorj, Aparegio, anunță amenzi drastice pentru firmele și populația care face risipă de apă.

Astfel, având în vedere temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, precum și recomandările de la nivel național pentru evitarea risipei de apă, Aparegio face apel la consumatori să utilizeze apa potabilă în scopuri de uz casnic.

Folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți. Cu o astfel de problemă se confruntă populația din localitatea componentă a municipiului Târgu Jiu, Polata-Ursați și localitatea Scoarța, unde presiunea și debitul apei depind strict de utilizarea rațională în această perioadă. Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul sau pentru umplerea bazinelor și piscinelor, mai anunță operatorul de apă-canal din județ.

Amenzi de până la 80.000 de lei!

Potrivit Aparegio Gorj, consumul exagerat de apă duce la scăderea debitului, iar operatorul Aparegio Gorj SA nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametrii normali, în toată aria de operare. „Reamintim tuturor consumatorilor, că nerespectarea ,,de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei (…), constituie CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ conform art.87 și art. 88 din Legea Apelor nr.107/1996 modificată și actualizată. Cuantumul contravențiilor este cuprins între 75.000 lei și 80.000 lei, pentru persoanele juridice, și cu amendă de le 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice”, conform Aparegio Gorj.

Un primar din Gorj a spus că „i-ar împușca pe cei care udă porumbul“

De amintit că un primar din Gorj și-a pierdut cumpătul din cauza lipsei apei și declară că „i-ar împușca pe cei care udă porumbul“. Cosmin Pigui, edilul comunei Peștișani, a declarat la un post local de radio din Târgu Jiu că „i-ar împușca sau i-ar trimite la pușcărie pe cei care udă porumbul“, folosind apă de la rețeaua publică. Primarul a mai declarat că din această cauză satele din partea de nord a localității au rămas fără apă.
Cosmin Pigui a menționat că printre cei care suferă din cauza lipsei apei sunt bătrâni imobilizați la pat și copii foarte mici. În zonă ar urma să fie folosite fonduri europene, inclusiv pentru modernizarea surselor de apă, însă implementarea proiectelor va necesita timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS