14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNu mai sunt paturi la Spitalul Județean pentru pacienții COVID

Nu mai sunt paturi la Spitalul Județean pentru pacienții COVID

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va suplimenta de săptămâna aceasta numărul de paturi pentru pacienții cu coronavirus.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că în momentul de față sunt 22 de pacienți COVID internați la Secția Boli Infecțioase. De asemenea, la Compartimentul ATI COVID sunt 4 bolnavi în stare mai gravă. Practic, nu mai sunt paturi pentru internarea pacienților cu coronavirus. Se va solicita suplimentarea numărului de paturi până la un total de 50, după cum a precizat Dumitru Vienescu. În acest sens va fi trimisă documentația necesară la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Există posibilitatea ca, în funcție de numărul de cazuri noi de coronavirus, să se ajungă la aproape 80 de paturi pentru pacienți COVID.

Nu mai sunt cazuri atât de grave

Conform lui Dumitru Vlăduț, medic epidemiolog la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, nu este vorba de cazuri cu afectare pulmonară gravă în rândul pacienților COVID internați la unitatea medicală. Majoritatea suferă și de boli neurologice sau cardiovasculare.

„Putem să facem o comparație acum cu ce a fost în primele valuri și mai ales în valul al patrulea, când am avut cazuri foarte grave cu afectare pulmonară severă. Acum situația este complet schimbată. Avem pacienți care suferă și de alte boli și din această cauză coronavirusului a prins teren fertil. Dar nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut de exemplu. Sunt stocuri suficiente de medicamente. Cel mai probabil, Secția Boli Infecțioase va redeveni la un moment dat Secție exclusiv COVID. Deocamdată, se merge pe suplimentarea treptată a numărului de paturi”, a declarat Dumitru Vlăduț, medic epidemiolog la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Este de precizat că marți au fost raportate 52 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj, în 20 de cazuri fiind vorba de persoane vaccinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS