17.6 C
Craiova
joi, 23 martie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentPolițiști din IPJ Gorj, judecați pentru tentativă de omor și tortură

Polițiști din IPJ Gorj, judecați pentru tentativă de omor și tortură

Un număr de 6 polițiști din Gorj au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor și tortură de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Între cei șase se află 4 mascați și fostul șef al Poliției Novaci. Potrivit rechizitoriului, cei 6 ar fi fost implicați în lovirea unui bărbat din Novaci care nu a oprit la semnalul polițiștilor și a acroșat cu vehiculul un om al legii. Ulterior, bărbatul a fost prins și bătut în duba mascaților și chiar în sediul Poliției Novaci.

Victima a ajuns la spital în stare gravă, imediat după ce fusese arestată preventiv. Medicii au reușit să îl salveze pe bărbatul bătut. De precizat că după incident 4 mascați au ajuns în arestul IPJ Gorj, iar doi polițiști au fost puși sub control judiciar. Acuzațiile pentru care polițiștii au fost trimiși în judecată sunt extrem de grave, dar nu fără precedent la nivelul județului Gorj. Alți doi polițiști gorjeni au fost condamnați în trecut la închisoare cu executare pentru fapte la fel de grave.

Acte inexplicabile de violență extrem

Nimeni nu credea că se va ajunge din nou la acuzații de tortură pentru oameni ai legii. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21.00 – 23.00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Din rechizitoriu

„Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală.”, conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Trimis în judecată este un alt angajat al IPJ Gorj care a jefuit o casă de jocuri de noroc din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS