22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe fac din nou operații la Spitalul din Motru

Se fac din nou operații la Spitalul din Motru

Veste bună pentru pacienții din municipiul Motru și din localitățile învecinate. Se fac din nou operații la Spitalul Orășenesc din Motru.

Potrivit medicului Robert Chițu, epidemiologul unității medicale din Motru, în prezent sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca Blocul Operator să poată să fie utilizat. Astfel, de săptămâna aceasta ar fost reluate operațiile, după o pauză mai lungă de timp. Epidemiologul Robert Chițu a precizat că au fost realizate două operații în specialitatea ortopedie și una pe chirurgie. Blocul Operator a fost modernizat și dotat cu echipamentele necesare. Acestea respectă normele de igienă. Spitalul Orășenesc din Motru deține un bloc operator pentru mai multe secții.

„Este o veste bună pentru că au fost reluate operațiile la Spitalul din Motru. De câțiva ani nu se mai făceau operații. Astfel, au fost luate măsurile necesare și acum totul corespunde pentru astfel de intervenții. Pacienții din oraș și din zonă nu mai merg la alte unități medicale și se pot opera la Motru”, a declarat epidemiologul Robert Chițu, din cadrul Spitalului Orășenesc din Motru.

Demersuri pentru acreditarea Spitalului Motru

Totodată, continuă procesul de acreditare a Spitalului din Motru. La nivelul unității medicale sunt în derulare activitățile pentru implementarea unor măsuri care să conducă la obținerea acreditării instituționale de la autoritățile sanitare. Procesul de implementare a măsurilor este coordonat de conducerea Spitalului Orășenesc din Motru și supravegheat de către doctorul Robert Chițu, medicul epidemiolog al unității medicale din Motru.

Acesta a declarat că activitățile derulate fac parte din etapa a doua a procesului de acreditare. Acum specialiștii Ministerului Sănătății vor verifica modul în care sunt respectate procedurile pentru a asigura funcționarea în parametri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS