17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMasca de protecție, obligatorie la Spitalul Județean Târgu Jiu

Masca de protecție, obligatorie la Spitalul Județean Târgu Jiu

Masca de protecție a devenit obligatorie la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor confirmate SARS-COV-2 care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, medicul coordonator al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) și conducerea unității medicale au luat o serie de măsuri care vor fi respectate la nivelul spitalului. Astfel, începând de vineri, 15 iulie, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Toți pacienții vor fi testați în vederea identificării coronavirusului. Testarea se va face utilizând teste antigen rapide în serviciile de urgențe-UPU-SMURD, Camerele de gardă- și teste RT-PCR în cadrul secțiilor.

Interzis accesul vizitatorilor

De asemenea, începând de vineri, 15 iulie, se interzice accesul vizitatorilor sau aparținătorilor în spital. Excepție fac aparținătorii pacienților (covid și non-covid) aflați în stare gravă sau critică și care sunt internați la Secțiile ATI sau la Compartimentul ATI Covid.

În aceste cazuri, vizitarea pacienților se face în urma unei programări sau a unei cereri scrise aprobată de medicul curant, managerul unității medicale. Vizitatorii vor purta echipament de protecție pus la dispoziție pe fiecare secție, respectând toate măsurile sanitare care se impun. Zilnic, pacienții din toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor putea primi pachete de la aparținători.

Pachetele vor fi ridicate de la poarta unității medicale zilnic.

Programul este următorul:

  • 8.00 – 9.00;
  • 11.00 – 12.00;
  • 19.30 – 20.30.

Toate aceste măsuri sunt temporare și vor fi în vigoare în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.

15 pacienți internați la Secția Boli Infecțioase

De precizat că în prezent sunt 15 pacienți internați în Secția Boli Infecțioase, aceștia sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2 și primesc tratament, iar la Compartimentul ATI-Covid sunt 2 pacienți internați. Miercuri la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 8 pacienți pozitivi la coronavirus care au avut nevoie de internare.

Dacă până în momentul de față erau testați numai pacienții simptomatici, înainte de internare sau în timpul internării, s-a luat decizia obligativității testării pentru a preveni răspândirea infecției în rândul celor internați și a personalului medical și nemedical. Este de precizat că masca de protecție este obligatorie și în incinta Spitalului Orășenesc din Motru, cel de-al doilea municipiu din județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS