20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEvacuare cu victime colaterale la Târgu Jiu

Evacuare cu victime colaterale la Târgu Jiu

Evacuarea cu scandal marți în centrul municipiului Târgu Jiu. Primăria Târgu Jiu a decis să evacueze un sediul de partid, având în vedere că erau înregistrate restanțe uriașe la plata chiriei.

Este vorba de sediul PNȚCD Gorj, din centrul municipiului Târgu Jiu. Era cel mai bun sediu avut de un partid politic în municipiul Târgu Jiu, expunerea fiind maximă. În vecinătate există numai sediul PNL Gorj. Cert este că angajații Edilitara Public, firma Consiliului Local Târgu Jiu, au descins de la prima oră la sediul PNȚCD pentru a pune în executare o decizie judecătorească, după ce partidul nu a mai achitat chiria pentru folosirea sediului primit de la Primăria Târgu Jiu. Restanțele erau pe 8 ani către Edilitara și un an către primărie. S-a ajuns la instanța de judecată, având în vedere faptul că partidul amintit nu a putut fi convins să își achite chiria. Suma totală datorată este de 50.000 de lei.

APP, victimă colaterală

Problema că din sediul PNȚCD Gorj a mai fost evacuat un partid politic și un cabinet europarlamentar. Este vorba de Alianța Pentru Patrie Gorj și cabinetul europarlamentarului Cristian Terheș. APP avea un acord de colaborare cu PNȚCD să ocupe jumătate din spațiu, dar să achite utilitățile. Toată lumea a fost însă evacuată din sediul PNȚCD, contractul de închiriere fiind cu formațiunea politică respectivă.

„A fost un interes politic să fie evacuat acest spațiu. Noi nu avem nicio vină, dar legea este lege și hotărârea judecătorească trebuie să fie respectată. APP avea un protocol de colaborare la nivel național cu PNȚCD care se respecta și la nivel local. Am împărțit sediul și îl foloseam și noi cu plata utilităților și a asociației. Nu știm de plata chiriei. PNȚCD se ocupa. Ar fi fost corect să ne anunțe și pe noi cu 3 zile înainte să putem să facem demersuri să găsim alt spațiu, să ne mutăm. Noi nu suntem vinovați .Aici era și cabinetul europarlamentarului Cristian Terheș. A fost de două ori aici la cabinet. Nu poți să vii cu forțe să se întrebe lumea ce hoți sunt aici în sediu și să îi scoți ca la circ”, a declarat Ion Tudor, președintele APP Gorj. Deocamdată, nu se știe ce se va întâmpla cu spațiul eliberat în zona zero a municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS