24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul președinte al CJ Gorj are venituri de aproape 12.000 de lei, fiind pensionar și angajat la stat

Fostul președinte al CJ Gorj are venituri de aproape 12.000 de lei, fiind pensionar și angajat la stat

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj are venituri lunare de aproape 12.000 de lei, potrivit declarației de avere publicată luna trecută pe siteul instituției la care încă activează.

În vârstă de 68 de ani, Ion Călinoiu este pensionar și a avut mai multe mandate de vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean Gorj. Veniturile lui Ion Călinoiu constau în pensia de 5.700 de lei, salariul de 4.600 de lei de la Aparegio Gorj, companie de stat care furnizează servicii de apă și canal în județ, precum și indemnizația de consilier județean. Aceasta a fost de 13.140 de lei pe an. Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj este și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj de unde a încasat anual o indemnizație de 6.568 de lei. Totalul veniturilor lunare încasate de Ion Călinoiu este de aproape 12.000 de lei.

Se ocupă de proiectele europene la Aparegio

La nivelul Aparegio Gorj Ion Călinoiu, șeful Serviciului Regionalizare, care gestionează proiectele cu finanțare europeană. Călinoiu a declarat că au fost luate măsuri pentru ca în municipiul Târgu Jiu să nu mai fie probleme cu apa în acest an. Este de amintit că în ultimii ani au fost perioade de vară-toamnă în care alimentarea cu apă potabilă cel puțin în anumite zone a lăsat de dorit. Motivul a fost seceta, folosirea apei potabile pentru udat sau lipsa unor surse suplimentare care să fie puse în funcțiune în caz de nevoie.

Ion Călinoiu a spus că sunt investiții pentru reabilitarea surselor de apă. Cea mai importantă este cea pentru modernizarea sursei de apă de la Vâja care nu mai este disponibilă de ani de zile. Conducta respectivă înregistra pierderi foarte mari și a fost oprită. Astfel, nu a mai putut fi utilizată în perioadele de secetă accentuată, iar orașul Târgu Jiu a avut de suferit. Călinoiu a spus că în continuare sunt cetățeni care nu plătesc toată apa pe care o consumă și că multe persoane folosesc apa potabilă la udatul grădinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS