5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de peste un milion de euro pentru finalizarea blocului ANL din Bumbești-Jiu, lăsat în buruieni

Buget de peste un milion de euro pentru finalizarea blocului ANL din Bumbești-Jiu, lăsat în buruieni


Primăria din Bumbești-Jiu vrea să fie reluate lucrările la blocul ANL pentru tineri din localitate. Lucrările au fost demarate în urmă cu mai mulți ani, după care au fost abandonate de către constructor. Se dorește organizarea unei licitații pe 18 august pentru încheierea unui nou contract de execuție lucrări – continuare lucrări de construcții-montaj aferent obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Gorj, orașul Bumbești Jiu, strada Narciselor”. Titularul contractului este Agenția Națională pentru Locuințe.

Bugetul aprobat este de 5.550.718 lei. „Contractul are ca scop efectuarea expertizei tehnice și continuarea lucrărilor de construcții-montaj, inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică și întocmire, verificare și avizare dosare instalații gaze naturale, aferente obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii județul Gorj, orașul Bumbești Jiu, str.Narciselor fn” totalizând 20 unități locative, 1 tronson, regim de înălțime P+3E.”, conform ANL.

Au început și au lăsat un dezastru

Primul contract a fost semnat de Agenția Națională pentru Locuințe cu două societăți cu denumire italiană. Constructorii au început lucrările în luna septembrie 2019. Au executat parterul la standarde care ar trebui să fie cercetate de inspecția în construcții. Blocul ar fi trebuit să fie gata în septembrie 2020, însă nu a fost cazul. Locul este acum împrejmuit cu un gard din plasă de sârmă, iar peisajul lasă de dorit.

Interesant este că bugetul inițial pentru realizarea clădirii din Bumbești-Jiu era de peste 3 milioane de lei. Acum restul de lucrări rămase de executat este de peste 5 milioane de lei. Cu toate acestea a fost realizat parterul imobilului care ar fi trebuit să găzduiască deja 20 de familii de tineri din orașul Bumbești-Jiu. Agenția Națională pentru Locuințe va încerca la licitația din luna august să găsească un alt constructor care să ducă la bun sfârșit investiția începutul încă din anul 2019 și abandonată tot de atunci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS