16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMotrenii continuă să se debranșeze de la UATAA

Motrenii continuă să se debranșeze de la UATAA

Motrenii continuă să depună cereri de debranșare de la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă și căldură.

Este perioada în care astfel de debranșări pot fi realizate, având în vedere că până la jumătatea toamnei este sistată furnizarea agentului termic pentru populație, instituții și agenți economici. Sunt sute de proprietari care în ultimii ani au decis să renunțe la serviciile în regim centralizat și să treacă la încălzirea pe gaze naturale. Rețeaua de gaze nu este însă disponibilă în toate zonele de pe raza municipiului. La Motru mai sunt însă în jur de 4.000 de apartamente care vor depinde în continuare de serviciile Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru.

„Nu sunt cereri depuse chiar în fiecare zi, dar am văzut și una-două pe zi. Oamenii continuă să plece de la UATAA Motru. Din păcate aș spune eu pentru că încă s-a putut asigura un preț foarte mic la gigacalorie, raportat la alte sisteme din țară. Populația vrea centrale pe gaze, dar am văzut care sunt problemele și cu prețul la gazele naturale. UATAA Motru încă utilizează cărbune pentru prepararea agentului termic”, a precizat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Greu cu avizele pentru centrale pe gaze

Pe de altă parte, autoritățile din Motru obțin greu avizele și documentațiile pentru a trece pe gaze naturale școlile din municipiu. Conform reprezentanților Primăriei din Motru sunt avute în vedere 12 obiective de pe raza orașului. Este vorba de unitățile de învățământ, respectiv creșele, școlile și liceele.

Pe listă se mai află sediul Parchetului Local, Administrația Finanțelor Publice sau sediul pompierilor. Potrivit autorităților locale, până acum a fost rezolvată problema avizelor pentru 3 unități de învățământ. Primăria Motru dorește să asigure și încălzire pe gaze naturale pentru unitățile școlare și alte instituții în cazul în care vor mai fi probleme cu agentul termic furnizat de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din localitate. Astfel, la nevoie se va putea asigura încălzirea pe gaze în locul celei din sistem centralizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS