20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Elevii vor primi fructe și produse lactate în următorul an școlar

Gorj: Elevii vor primi fructe și produse lactate în următorul an școlar

Autoritățile din Gorj vor relua din toamnă programul prin care se acordă alimente sănătoase preșcolarilor și elevilor din județ.

Este vorba de furnizarea şi distribuția de fructe proaspete – mere, lapte și produse lactate și produse de panificație, în cadrul Programului pentru școli al României. Alimentele sunt pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore, de stat autorizate/acreditate şi particulare, acreditate, precum şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din județul Gorj. Contractul este împărțit în trei loturi.

Furnizorul celor patru tipuri de produse va fi selectat prin licitație, până la începerea noului an școlar. Licitația este organizată de către Consiliul Județean Gorj, care așteaptă până pe 22 iulie oferte de la furnizorii interesați.

Buget de peste un milion de euro

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj, bugetul alocat pentru achiziția alimentelor este de 6.408.245 de lei. Distribuirea alimentelor pentru preșcolari și elevi a fost întreruptă în perioada pandemiei de coronavirus.

„Achiziţia este împărţită pe loturi şi pe tip de produs, după cum urmează: Lotul I – Fructe proaspete: mere; Lotul II – Lapte şi produse lactate; Lotul III – Produse de panificaţie. Lista produselor ce vor fi distribuite în cadrul Programului pentru şcoli al României, preşcolarilor din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, din judeţul Gorj, în anul școlar 2022-2023, acestea sunt:

  • Fructe proaspete: mere.
  • Lapte şi produse lactate: lapte UHT, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao şi iaurt, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao;
  • Produse de panificaţie: corn din făină integrală/dietetică, care poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr.1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr.1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi şi biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integrală/dietetică, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr.1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr.1563/2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS