10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMisiune imposibilă pentru recenzorii din Gorj care au de verificat zeci de mii de fișe greșite

Misiune imposibilă pentru recenzorii din Gorj care au de verificat zeci de mii de fișe greșite

Misiune imposibilă pentru recenzorii din județul Gorj care au de verificat zeci de mii de fișe completate greșit la autorecenzare.

Potrivit prefectului de Gorj, Marcel Iacobescu, sunt 20.000 de fișe care au fost completate greșit de către gorjeni, din totalul de 156.840 de fișe preluate de sistemul electronic. Așadar, pe lângă restul locuințelor la care trebuie să ajungă recenzorii, este nevoie să se ajungă și la alte domicilii. Dacă fișele ar fi fost completate corect, atunci munca recenzorilor nu ar fi fost îngreunată. La nivelul județului Gorj acționează 132 de recenzori.

Nu se știe dacă aceștia vor putea fizic să ajungă la toate adresele rămase, având în vedere că mulți din cei care fac obiectul recensământului nu sunt găsiți la domiciliu, mai ales că a început și vacanța elevilor. Unii au plecat deja în concediu alături de familie. Alții s-au mutat la țară pe perioada sezonului estival.

Patru recenzori s-au îmbolnăvit

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a precizat că este necesar ca în recensământ să fie cuprinsă toată populația. Cel mai probabil va exista o prelungire a perioadei de realizare a recenzării, dacă vor rămâne foarte multe adrese neparcurse. Marcel Iacobescu a mai spus că patru recenzori s-au îmbolnăvit și au fost înlocuiți cu alte persoane: „Este o problemă numărul foarte mare de fișe care au fost completate greșit de către participanți.

Fie sunt date incorecte legat de domiciliu, de numărul de membri ai familiei, de adresă. Eu am avut probleme cu adresa și am sunat la primărie și am cerut lămuriri. Strada din cartea de identitate nu se regăsea în opțiunile oferite de program la autorecenzare.

Așa am aflat că numele străzii fusese modificat între timp. L-am găsit pe cel nou în lista de opțiuni. Mulți au comis astfel de erori și am încheiat autorecenzarea fără ca fișa să fie corectă sau completă. Eu sper să fie parcurse toate adresele de către recenzori. Unde nu găsesc pe nimeni, lasă un formular cu numărul de telefon, să poată fi găsiți de cetățeni și să se facă o programare. Spre deosebire de autorecenzare, recenzarea durează pentru că trebuie adresate acele întrebări, vin răspunsurile, se completează pe tabletă, etc”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS