19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul cultural Dealul Muierii-Ediția I, 21-26 iunie, la Roșia de Amaradia

Festivalul cultural Dealul Muierii-Ediția I, 21-26 iunie, la Roșia de Amaradia

Prima ediție a Festivalului cultural Dealul Muierii va avea loc săptămâna viitoare în comuna gorjeană Roșia de Amaradia, în perioada 21 – 26 iunie.

Este programată o competiție la are vor participa numai femeile și fetele din zonă. Acestea vor parcurge traseul amenajat pe Dealul Muierii, acolo unde se pune că în trecut femeile din zonă se refugiau de cotropitorii otomani. Seara culturală după prima zi de traseu va fi organizată în comuna Roșia de Amaradia în același loc unde se organizează și Festivalul Murelor.

Publicul este așteptat cu un taraf de muzică populară, sonorizarea și muzica pentru tinerii participanți va fi asigurată de Dănuț Ciobanu, iar gustările pentru a potoli foamea și licorile pentru a potoli setea vor fi asigurate de Restaurantul „La Vântu”.

„Aici vă puteți întâlni cu oficialitățile locale și regionale, puteți vedea și asculta artiști ai zonei pe care îi invităm și pe această cale să vă prezinte tot ce au mai frumos; puteți asista la campionatul de minifotbal; puteți face o plimbare cu căruța și multe altele. Invităm tinerii zonei să fie alături de fete pe tot traseul, iar cei care nu au suficient timp să întâmpine Convoiul de fete în punctele de popas. Vă așteptăm cu mult drag. Invităm meșterii populari și producătorii locali să profite de această ocazie și să vină în locurile unde se organizează serile culturale pentru a prezenta rezultatele muncii lor”, conform organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS