10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe pregătește o nouă ediție a Festivalului „Rockfest Transalpina”, la Rânca

Se pregătește o nouă ediție a Festivalului „Rockfest Transalpina”, la Rânca

O nouă ediție a Festivalului „Rockfest Transalpina” va avea loc la Rânca, în județul Gorj.

După perioada pandemiei de coronavirus când a fost suspendată organizarea festivalului, de data aceasta sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca festivalul de muzică rock organizat la cea mai mare înălțime din țară să fie posibil.

Trupe cunoscute ale rock-ului autohton se vor afla la Rânca pe 29 și 30 iulie, la cota 1.650 de metri, acolo unde va fi amplasată o scenă și va fi amenajat locul pentru spectatori. La Rânca și pe Transalpina sunt așteptați mii de iubitori ai muzicii rock. Ca și în ultimii ani, va avea loc o paradă a motocicliștilor, iar plimbările pe Transalpina vor fi de nelipsit pe timpul zilei, pentru ca serile și nopțile să fie dedicate concertelor susținute de trupele invitate în festival.

Trupa Altar a confirmat participarea

Principalul organizator al evenimentului este Consiliul Județean Gorj, precum și primăriile din Novaci și din Baia de Fier. Potriivit organizatorilor, una din trupele românești cunoscute care a confirmat prezența la finalul lunii iulie la Festivalul Rockfest Transalpina este Altar. Trupa amintită a fost prezentă și la edițiile trecute ale evenimentului organizat la poalele munților Parâng. Se discută și cu alte formații cunoscute de pe scena rock-ului românesc, iar în zilele următoare urmează să fie anunțate numele acestora.

Festivalul Rockfest Transalpina este o provocare și pentru cabanierii și proprietarii de pensiuni și hoteluri din Rânca. Aceștia pregătesc locuri de cazare pentru turiștii care vor dori să petreacă un week-end în stațiunea montană Rânca și să se bucure de frumusețile locului sau de produsele tradiționale. Încă mai este timp ca iubitorii rock-ului să își facă rezervări în stațiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS