25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestival și paradă a portului popular, la Țicleni

Festival și paradă a portului popular, la Țicleni

Consiliul Județean Gorj, Consiliul local și Primăria Țicleni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Şcoala Populară de Artă ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, organizează în data de 12 iunie 2022, ediția a IV-a a Festivalului concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare „La poalele cetății”, la Țicleni.

Festivalul este deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor și de la secțiile externe ale Şcolii Populare de Artă, precum și ale așezămintelor de cultură din județ. Sunt admise în concurs formații mixte de copii.

Parada portului popular

În data 12 iunie, începând cu ora 11.00, Festivalul va începe cu parada tuturor participanților. Aceasta va avea ca punct de plecare Casa de Cultură și se va deplasa prin centrul orașului, la stadionul localității, unde va avea loc festivalul concurs. Juriul Festivalului este format din personalități ale vieții culturale din Gorj, specialiști ai instituțiilor de spectacole, profesori, coregrafi, etnomuzicologi și etnografi, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare. Premiile Festivalului sunt oferite de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Trofeele, diplomele și masa participanților sunt asigurate de Primăria și Consiliul Local Țicleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS