11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaFestivalul-concurs județean de muzică populară și dans popular tradițional românesc

Festivalul-concurs județean de muzică populară și dans popular tradițional românesc

Prima ediție a Festivalului-concurs județean de muzică populară și dans popular tradițional românesc „Cănt și joc, de la străbuni” va avea loc pe 7 mai la Rovinari.

Organizatori sunt:

  • Inspectoratul Școlar Județean,
  • Palatul Copiilor Târgu Jiu,
  • Clubul Copiilor Rovinari,
  • Primăria Rovinari,
  • Consiliul Județean Gorj.

Acest concurs se adresează tuturor copiilor din palat, cluburi, școli gimnaziale și licee și îşi propune descoperirea de noi talente şi stimularea acestora în domeniul muzicii populare și a dansului tradițional românesc. Festivalul se va desfășura pe 4 secțiuni: Muzică populară vocală, Muzică instrumentală, Grup vocal și Dans popular tradițional.

Festivalul se desfăşoară în aer liber, în centrul oraşului Rovinari. Nu se va percepe taxă de participare. Fiecare unitate școlară poate participa cu maximum 2 concurenți, pe fiecare categorie de vârstă. Cele mai bune prestații vor fi premiate. Premiul Publicului – se va acorda celui mai apreciat concurent sau celei mai apreciate formații, luându-se în considerare exclusiv, aprecierile de pe pagina de Facebook a festivalului. Din juriu vor face parte personalităţi ale vieţii artistice, specialişti în muzică și dans popular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS