3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcurs de pescuit pentru copiii din Rovinari

Concurs de pescuit pentru copiii din Rovinari

Primăria Rovinari organizează pe 1 iunie concursul de pescuit „Micul pescar”, ajuns la cea de-a doua ediție. Evenimentul va avea loc pe „Balta Cocorenilor”.

Astfel, cu ocazia zilei de 1 Iunie, copiii din orașul Rovinari sunt invitați la un inedit concurs de pescuit sportiv. Indiferent de numărul peștilor prinși, copiii sunt supuși unui test de răbdare și disciplină, calități atât de utile pentru practicarea pescuitului sportiv.

Organizatorii oferă diplome de „pescar” tuturor participanților și asigură toate instrumentele necesare unei partide de 3 ore de pescuit. După concurs, undițele vor rămâne în posesia mini-concurenților. Înscrierea în concurs se va face: prin e-mail, la adresa [email protected], până cel târziu 31.05.2022, ora 14:00; la numărul de telefon 0253.371.095, în zilele lucrătoare, între orele 8-16, până cel târziu luni 31.05.2022, ora 15:00;

În e-mail sau la telefon se vor comunica următoarele informații:

  • Numele și prenumele copilului (copiilor),
  • Vârsta copilului (copiilor),
  • Numele și prenumele părintelui sau însoțitorului,
  • Numărul de telefon al părintelui sau însoțitorului. Copiii pot fi însoțiți de un singur părinte!

Sunt acceptați concurenți între 4 și 14 ani

Participanții vor fi copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani însoțiți de părinți sau tutori. Copiii vor primi câte un număr de concurs. Acesta trebuie lipit pe tricoul participanților la un loc vizibil, recomandabil pe spatele tricoului.

Imediat după ridicarea pachetului de concurs, copiii vor fi repartizați unui arbitru care va conduce participanții către sectorul de concurs; Fiecare participant va pescui cu o singură undiță, iar pentru a asigura șanse egale copiilor, se vor folosi numai instrumentele de pescuit primite în pachetul de concurs.

Durata concursului este de 3 ore. Atât startul cât și finalul concursului vor fi anunțate de arbitrul de sector la ora 10:00, respectiv ora13:00; Se punctează toți peștii prinși de copii, indiferent de mărime sau specie. Nu se punctează peștii prinși de părinți sau însoțitori. Este recomandat ca aceștia să-i ajute pe copii, în special la scoaterea cârligului sau la montarea momelii pe cârlig, însă peștii trebuie să fie scoși din apă de copii. Acest aspect rămâne strict la interpretarea arbitrului de sector care supraveghează concursul; La finalul concursului, vor fi premiați copiii cu punctajele cele mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS