14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAvocații din conducerea CEO au mandatele expirate

Avocații din conducerea CEO au mandatele expirate

Doi dintre șefii Complexului Energetic Oltenia au mandatele expirate. Este vorba de avocații Nicolae Bobu și Adrian Gătejescu.

Primul este din județul Gorj, dar înscris ca avocat în Baroul Mehedinți, iar al doilea este din județul Dolj. Acționarii sunt obligați ca la ședința programată vineri să procedeze la revocarea din funcție a celor doi membri ai Consiliului de Supraveghere, ca urmare a încetării mandatelor. Acestea au expirat în data de 25 mai.

Prin urmare, se va constata încetarea de drept a mandatelor și revocarea din funcție a avocaților Bobu și Gătejescu. Totodată, pe ordinea de zi a ședinței acționarilor se află alegerea a trei noi membri. Așadar, în final Consiliul de Supraveghere va reveni la formula de 7 membri, față de 6 cât erau până joi. Acționarii vor stabili și durata mandatului pentru cei 3 membri aleși, respectiv maximum 4 luni. Va mai fi stabilită și valoarea indemnizației. Este de precizat că propunerea celor trei noi membri pentru Consiliul de Supraveghere va fi făcută de către acționari. Luna viitoare vor fi revocați din funcție și restul de 4 membri cărora le expiră atunci mandatele de aleși, inclusiv președintele Consiliului de Supraveghere se află în această situație.

Ministerul Energiei va selecta noi șefi pentru CEO

Ministerul Energiei va avea cale liberă să selecteze noi șefi pentru Consiliul de Supraveghere. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba tot în ședința de vineri propunerea de demarare a procedurilor pentru recrutarea de membri pentru Consiliul de Supraveghere al companiei.

Selecția se va face în baza OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Din Consiliul de Supraveghere fac parte 7 membri. Aceștia conduc societatea alături de Directorat. De altfel, după selecția membrilor Consiliului de Supraveghere vor fi demarate procedurile pentru recrutarea șefilor din Directorat. Din Directorat fac parte 5 membri. Președinte al Directoratului și manager al Complexului Energetic Oltenia este în momentul de față gorjeanul Daniel Burlan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS