17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosar pentru tentativă de omor după ce un bărbat reținut de mascați a ajuns în stare gravă la spital

Dosar pentru tentativă de omor după ce un bărbat reținut de mascați a ajuns în stare gravă la spital

Un bărbat, de 41 de ani, din Novaci, a fost adus în tare gravă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce a fost reținut de mascați.

Bărbatul a ajuns pe mâna polițiștilor pe 20 mai, după ce nu ar fi oprit la un filtru al Poliției Rutiere și ar fi acroșat cu oglinda mașinii un om al legii. Atunci au fost începute cercetări pentru comiterea infracțiunii de ultraj, iar suspectul a fost arestat pentru 30 de zile.

„La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă. Totodată, a părăsit locul faptei. Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile. Cercetările sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci”, conform Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Procurorii au decis că e vorba de tentativă de omor

Problema este că suspectul care ar fi acroșat cu oglinda mașinii un polițist rutier nu a mai ajuns în arest, ci direct la spital, după ce i s-a făcut rău. Nu se știe exact ce s-a întâmplat între bărbat și mascați și cum au intervenit la fața locului aceștia din urmă, însă cel arestat a fost operat în cursul zilei de 21 mai timp de mai multe ore, la puțin timp după ce fusese arestat. În momentul de față este conectat la aparate, iar starea pacientului este stabilă, după cum au precizat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Cel operat se află sub pază, având în vedere existența mandatului de arestare preventivă. În urma celor întâmplate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a început cercetări pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor și alte fapte. Potrivit unor surse judiciare a fost începută și urmărirea penală in rem, până la identificarea celor care ar putea să se facă vinovați de starea în care cel arestat a fost adus la spital.

În prezent, se fac cercetări în două dosare. Este vorba de cel înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru ultraj. În care este vizat șoferul de 41 de ani. Al doilea dosar are ca obiect infracțiunea de tentativă de omor și alte fapte și este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Urmează să fie identificați cei care se fac vinovați de starea gravă în care bărbatul din Novaci a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS