11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUltima zi pentru ocuparea a 22 de posturi vacante în cadrul Spitalului Județean

Ultima zi pentru ocuparea a 22 de posturi vacante în cadrul Spitalului Județean

Miercuri este ultima zi pentru depunerea cererilor de participare la concursul de angajare pe perioadă nedeterminată pentru 22 de posturi disponibile în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Pot să depună cerere doar persoanele care au fost încadrate pe posturile respective în perioada pandemiei de coronavirus.

Potrivit legii, angajații respectivi au posibilitatea să opteze să rămână angajați ai unității medicale, dacă este vorba de posturi vacante și dacă promovează un examen. Cererile se depun până pe 25 mai. Concursul va consta în susținerea unei probe scrise și a interviului. Proba scrisă va avea loc pe 30 mai și interviul pe 2 iunie. Este disponibil un post de medic la Serviciul Anatomie Patologică, 10 posturi de asistent medical la Camera de Gardă, la UPU și altele, 8 posturi de brancardier și 3 de șofer de autosanitară.

64 de angajați sunt în aer

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu poate să angajeze însă tot personalul încadrat în pandemia de coronavirus. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, un număr total de 86 de persoane sunt angajate în prezent în baza Legii 55/2020-privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19; dintre acestea, 22 de persoane sunt angajate pe posturi vacante în statul de funcții și vor participa la examen și 64 sunt angajate pe posturi temporar vacante din structuri temporare, înființate la începutul pandemiei de coronavirus.

În ceea ce îi privește pe cei 64 de angajați, Comitetul Director nu a aprobat demararea procedurii de organizare a examenelor, întrucât aceștia ocupă posturi temporar vacante în cadrul unor structuri nou create (temporare). La începutul lunii mai, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a solicitat precizări de la Ministerul Sănătății despre modalitatea legală prin care aceștia ar putea fi încadrați pe durată nedeterminată. Momentan, nu s-a primit niciun răspuns. Este vorba despre 34 de asistenți medicali, 21 de infirmieri, 5 îngrijitoare de curățenie și patru brancardieri încadrați pe următoarele structuri temporare: Compartimentul ATI-Suspecți Covid; Compartimentul ATI Covid; Secția Boli Infecțioase și activitate zona tampon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS