10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBaza de agrement din Stațiunea Săcelu intră în reparații

Baza de agrement din Stațiunea Săcelu intră în reparații

Baza de agrement din stațiunea balneoclimaterică de la Săcelu, din județul Gorj, intră în reparații. Au fost alocale fonduri în acest sens de către Complexul Energetic Oltenia.

Bugetul pentru achiziția de materiale și echipamente necesare pentru pregătirea zonei în vederea activităților din sezonul estival este de peste 54.000 de lei. Vor fi executate reparații la echipamentele existente și vor fi vopsite, astfel încât totul să arate cât mai bine de luna viitoare, când este propusă redeschiderea bazei de agrement unde se află și bazinele cu nămol. Până în momentul de față.

Complexul Energetic Oltenia a cumpărat brățări personalizate pentru Centrul de agrement de la Săcelu. Este vorba de bazinele în aer liber care sunt folosite pentru tratarea unor boli ale sistemului osos. Brățările sunt necesare pentru accesul clienților în zona balneoclimaterică sau în zona de agrement, monitorizarea și identificarea beneficiarilor în sezonul estival. Clienții vor primi la casă un bon și o brățară pentru a putea să intre și să iasă pe parcursul unei zile, fără să cumpere un nou bilet. Au fost cumpărate 40.000 de brățări de 5 culori: roșu, galben, albastru, verde, violet. Brățările vor trebui să fie rezistente la apă sărată și nu vor putea fi refolosite.

Pol turistic la Săcelu

Complexul Energetic Oltenia deține la Săcelu întreaga bază de tratament, un hotel, precum și bazinele exterioare, folosite în sezonul estival de pacienți din întreaga țară, la recomandarea medicilor specialiști. Stațiunea Săcelu se află pe DN 67, la 32 de kilometri de Târgu Jiu, în comuna cu același nume.

Complexul balnear este compus din: baza de tratament; spații de cazare în Hotelul Minerul cu o capacitate de 140 locuri; camere cu două locuri, apartamente cu 4 locuri și grupuri sanitare proprii; spațiu pentru servirea mesei și bar; bazine în aer liber; plaja care a beneficiat de investiții de modernizare, alocate de CE Oltenia, putând oferi un cadru modern și dotările necesare petrecerii unui sejur plăcut: nisip fin, 100 de șezlonguri, umbrele, dușuri, grupuri sanitare noi, punct de prim ajutor și o terasă unde pot fi consumate produse alimentare și băuturi răcoritoare diverse.

Afecțiuni care se tratează la Săcelu:

  • afecțiuni ale aparatului locomotor;
  • neurologice periferice;
  • afecțiuni ale sistemului nervos central;
  • afecțiuni ale aparatului respirator;
  • afecțiuni ORL
  • afecțiuni digestive, hepato-biliare și renale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS