15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatru membri ai Consiliului de Supraveghere al CEO inclusiv președintele, revocați din funcție

Patru membri ai Consiliului de Supraveghere al CEO inclusiv președintele, revocați din funcție

Jumătate din conducerea Complexului Energetic Oltenia va fi trimisă acasă. Sunt nu mai puțin de 4 membri ai Consiliului de Supraveghere din totalul de 6 care vor fi revocați din funcție luna viitoare.

La ședința Adunării generale a acționarilor companiei este propusă revocarea din funcție a patru dintre membrii Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Motivul este legat de faptul că în data de 20 iunie expiră mandatele pentru patru dintre membri. Este vorba de următorii șefi: Alexandru Marcoci(președinte), Mădălin Eftenoiu, Vladimir Tanasiev, Mădălin Georgescu, toți membri.

Acționarii se vor reuni cu 4 zile înainte ca mandatele șefilor din Consiliul de Supraveghere să expire pentru ca activitatea companiei energetice să nu fie blocată. Complexul Energetic Oltenia are conducere dualistă compusă din Consiliul de Supraveghere și Directorat.

Mandate pe 4 luni

Tot luna viitoare în urma revocării din funcție a celor patru șefi din Consiliul de Supraveghere se va proceda la alegerea a patru noi membri. Nu este obligatoriu să fie aceleași persoane. De altfel, partidele fac demersuri să își numească persoane în Consiliul de Supraveghere. Mandatele celor 4 noi șefi vor avea o durată limitată de timp. Este vorba de 4 luni de zile.

Este în derulare procesul de recrutare de șefi pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, în baza OUG 109, prin guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. În momentul de față în Consiliul de Supraveghere mai sunt cu mandate valabile două persoane. Acestea sunt avocații Nicolae Bobu din Gorj și Alexandru Florian Gătejescu, din județul Gorj.

În prezent își dispută controlul asupra Complexului Energetic Oltenia organizațiile județene ale PSD și PNL Gorj. Cert este că o influență asupra Consiliului de Supraveghere ar putea să o aibe actuala conducere a Ministerului Energiei, acționarul principal al Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS