16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO alocă milioane de euro pentru a închiria vehicule cu șofer

CEO alocă milioane de euro pentru a închiria vehicule cu șofer

Complexul Energetic Oltenia (CEO) alocă milioane de euro pentru a închiria în perioada următoare vehicule de transport marfă cu șofer.

Sunt mijloace de transport destinate în principal exploatărilor miniere, în baza unui acord-cadru împărțit în șase loturi și care are o valoare de 14,7 milioane de lei. Administrația Complexului Energetic Oltenia a pregătit bugetul respectiv pentru a aduce vehicule cu tot cu șofer pentru următoarele exploatări miniere: Jilț, Motru, Rovinari și Husnicioara, ultima în județul Mehedinți, iar primele trei în județul Gorj.

Complexul Energetic Oltenia nu deține toate autovehiculele pentru a transporta bunuri și persoane și le închiriază an de an sau pe perioade mai scurte ori în baza unor acorduri cadru. Există deja un cerc de prestatori de servicii din Gorj și din județele învecinate care reprezintă clienții de bază ai Complexului Energetic Oltenia și către care au mers și merg în continuare milioanele de euro de la CEO. Firmele respective au fost acuzate de cartelizare într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Energiei care viza situația licitațiilor organizate în ultimii ani de compania energetică.

Închiriază vehicule și pentru transportul salariaților

Complexul Energetic Oltenia a alocat alte 3,4 milioane de lei pentru prestarea serviciului de transport al salariaţilor de la domiciliu la locul de muncă şi retur pentru Sucursala Electrocentrale Rovinari. Este vorba de servicii de transport rutier specializat de pasageri. Contractul va fi încheiat pe 12 luni.

„Prestarea serviciului „Transportul salariaţilor de la domiciliu la locul de muncă şi retur – S.E. Rovinari”, conform cerințelor tehnice din caietul de sarcini nr. 1273/21.04.2022. Notă: În măsura în care solicitările de clarificări/informații suplimentare vor fi adresate cu 18 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, entitatea contractantă va răspunde tuturor acestor solicitări de clarificări/informații suplimentare, o singură dată, cu 11 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor”, conform caietului de sarcini.

4 milioane de euro și pentru Termocentrala Rovinari

Complexul Energetic Oltenia continuă investițiile la blocul energetic numărul 5 de la Termocentrala Rovinari. Lucrările au fost demarate în urmă cu mai mulți ani. Termenul de finalizare a acestora a fost depășit de mai multe ori. Motivul a fost legat de lipsa resurselor financiare.

În momentul de față au fost alocată suma de peste 4 milioane de euro pentru execuția izolațiilor termice și a protecției cu tablă la blocul energetic 5 din SE Rovinari. Contractul este împărțit în două loturi. Primul se referă la cazan și instalațiile anexe și al doilea la turbină și conducte. Grupul energetic 5 de la Rovinari va fi cel mai performnat din CEO și va fi pus în funcțiune în cursul anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS