20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComplexul Energetic Oltenia a anunțat la AJOFM înființarea unei noi firme

Complexul Energetic Oltenia a anunțat la AJOFM înființarea unei noi firme


Nu mai este cale de întoarcere în privința externalizării Termocentralei Craiova 2 din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Compania a anunțat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj înființarea unei noi firme, începând cu data de 1 iulie 2022. Noua societate va prelua angajații Sucursalei Electrocentrale Craiova 2.

Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a declarat că 468 de angajați ai Termocentralei Craiova 2 vor fi preluați de către noua companie și nu vor mai avea legătură cu producătorul de energie electrică. Noua firmă se va numi Societatea Electrocentrale Craiova SA și va avea patru acționari: Ministerul Energiei, Fondul Proprietatea, Societatea pentru Închiderea și Conservarea Minerilor SA și Electrocentrale Grup SA și se va ocupa în principal cu producerea de energie termică și în secundar cu producerea de energie electrică.

Câți angajați trebuie să plece din CEO anul acesta

Complexul Energetic Oltenia a mai anunțat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj numărul de angajați care vor pleca în total în acest an din companie. Este vorba de un total de 2.150 de salariați.

Astfel, de la 1 ianuarie 2023, Complexul Energetic Oltenia va trebui să rămână cu peste 2.000 de angajați mai puțin față de 31 decembrie 2022. Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, a mai spus că modul în care se va produce reducerea de personal cu 2.150 de persoane intră în sarcina angajatorului. Astfel, se putea pleca prin pensionare sau prin disponibilizări colective cu plata de salarii compensatorii și asigurarea unui venit de completare sau a indemnizației de șomaj. Tot de la 1 ianuarie 2023 vor trebui să plece și cei 600 de mineri angajați luna aceasta.

Cei 600 nu vor fi scăzuți însă din totalul anunțat la AJOFM, având în vedere că au contracte pe perioadă determinată. În schimb cei 468 de salariați ai Termocentralei Craiova 2 vor fi scăzuți din cei 2.150, având în vedere că de la 1 iulie sucursala va fi externalizată din CEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS