7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDRDP va suplimenta numărul de utilaje pentru Transalpina

DRDP va suplimenta numărul de utilaje pentru Transalpina

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova va suplimenta numărul de utilaje care realizează deszăpezirea pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară. DN 67 C a fost redeschis doar pentru utilajele de deszăpezire în urmă cu o săptămână. Se intervine și dinspre Obârșia-Lotrului de către Secția de Drumuri Naționale Râmnicu-Vâlcea și dinspre Rânca de către Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, sunt în principal utilaje cu lamă care nu sunt afectate atunci când interacționează cu bucățile de stâncă de pe șoseaua națională acoperită parțial cu zăpadă. Se intervine cu două utilaje de mare capacitate în zona Vâlcea, respectiv cu două în zona județului Gorj, după stațiunea montană Rânca.

Veste proastă pentru șoferi

Drumarii pregătesc în această perioadă autofrezele pentru a fi gata în momentul în care se va ajunge în zona de creastă, acolo unde se așteaptă ca zăpada să măsoare câțiva metri. Așa s-a întâmplat și anul trecut, când stratul de zăpadă trecea de 3 – 4 metri. Zăpada era căzută de pe versant sau viscolită. În timp ajunsese la înălțimea respectivă. De asemenea, în momentul de față nu se poate interveni cu autofrezele, având în vedere că acestea pot fi utilizate doar când pe șosea se află numai zăpadă, fără pietre sau bucăți de stâncă.

Acestea ar putea avaria grav echipamentele. Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că șoferii nu trebuie să își facă prea curând planuri de tranzitare a Transalpinei, cu toate că a trecut o săptămână de când se intervine cu utilaje de deszăpezire. Șoseaua va trebui să fie curățată pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, după care vor trebuie să fie executate lucrările de punere în siguranță, eventuale reparații sau plombări, marcaje rutiere, precum și montarea panourilor rutiere care au fost ridicate în toamna anului trecut și introduse în depozite. Turiștii speră ca Transalpina să fie totuși redeschidă până la finalul acestei luni, începutul lunii viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS