13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO comună din Gorj anunță creșterea populației după mulți ani de scădere

O comună din Gorj anunță creșterea populației după mulți ani de scădere

O comună din Gorj anunță în premieră creșterea populației, după ani de scădere a numărului de locuitori.

Sunt estimările făcute de autoritățile locale din Bălești, după debutul recensământului populației și potrivit datelor de la evidența populației, precum și numărul de construcții noi realizate în comună în ultimii ani. Conform primarului din Bălești, Mădălin Ungureanu, creșterea va fi de peste 500 de persoane. Mădălin Ungureanu a declarat că la ultimul recensământ populația comunei era de 7.450 de persoane.

„Este un lucru pozitiv că într-o perioadă cu spor negativ și cu scăderea continuă a populației la nivel național și la nivelul multor localități, vom avea o creștere a numărului de locuitori. Sunt multe persoane care și-au făcut case în Bălești. Suntem și foarte aproape de Târgu Jiu, iar tendința de a se muta la noi este în creștere în continuare. Vom trece de 8.000 de locuitori în urma recensământului populației, iar numărului de locuitori va continua să crească. Sunt și persoane care se retrag la pensie, aici. Se vede însă și la numărul copiilor. Nu am închis nicio unitate de învățământ și chiar am primit finanțare de la CNI pentru o creșă nouă, cu 10 locuri de muncă”, a declarat edilul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Al doilea parc industrial din Gorj va fi în Bălești

Este de amintit că în comuna Bălești va fi construit și al doilea parc industrial de pe teritoriul județului Gorj, după cel de la Bumbești-Jiu. Parcul Industrial de la Bălești are finalizat acum Planul de Urbanism Zonal. Au fost rezolvate și ultimele probleme legate de cadastrare. Parcul se va întinde pe 10,2 hectare. Doi investitori din Germania au solicitat deja 7 hectare de teren în incintă. Potrivit edilului Mădălin Ungureanu, alte două hectare de teren vor fi păstrate pentru IMM-uri locale.

„Unul dintre investitori lucrează pentru industria auto. Cei locali vor să deschidă depozite de cereale, dat fiind și specificul comunei. Mai este vorba de un atelier de termopane, service auto, confecții metalice și altele. Dacă va fi nevoie, avem posibilitatea să extindem la un moment dat acest parc, dar să vedem ocupat ce avem acum. Până la toamnă va fi gata împrejmuirea și de anul viitor va funcționa efectiv”, a mai declarat Mădălin Ungureanu.

Recent, Compania Națiuonală de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat finanțarea pentru realizarea studiului de fezabilitate și obținerea documentațiilor necesare pentru centura ocolitoare a comunei Bălești. Șoseaua va avea o lungime de 10 kilometri și va aerisi traficul pe drumul național care traversează localitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS