23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCât vor valora acțiunile Termocentralei Craiova 2, după externalizarea din CEO

Cât vor valora acțiunile Termocentralei Craiova 2, după externalizarea din CEO

Complexul Energetic Oltenia a stabilit valoarea acțiunilor societății care va administra Termocentrala Craiova 2. Este vorba de actuala sucursală electrocentrală din Craiova care se va numi Societatea Electrocentrale Craiova SA.

Noua companie va avea un capital de 23,8 milioane de lei. Acest lucru va fi echivalentul a 2,3 milioane de acțiuni. Potrivit Raportului de divizare simetrică valoarea unei acțiuni a fost stabilită prin urmare la 10 lei. Acționarul principal al Societății Electrocentrale Craiova SA va fi statul român prin Ministerul Energiei.

Acesta va deține un total de 1,8 milioane de acțiuni. Restul de acțiuni va fi împărțit de Fondul Proprietatea, Societatea pentru Închiderea și Conservarea Minerilor SA și Electrocentrale Grup SA: Termocentrala are două grupuri energetice de 150 de MW fiecare. Pe lângă active și contractele cu 20 de beneficiari din Craiova, Societatea Electrocentrale Craiova SA va prelua și datorii de peste 520 de milioane de lei.

469 de angajați vor pleca din CEO

Termocentrala Craiova 2 va prelua și sute de angajați de la Complexul Energetic Oltenia în urma procesului de divizare simetrică. Conform Proiectului de divizare simetrică întocmit de doi experți autorizați, Sucursala Electrocentrale Craiova 2 are în momentul de față 469 de salariați. De asemenea, alți 20 de angajați provin de la ELCFU Motru și își desfășoară activitatea în sectorul feroviar, în cadrul Termocentralei de la Craiova. Aceasta va fi externalizată în curând din Complexul Energetic Oltenia și va deveni o companie independentă.

Procesul de externalizare prin divizare simetrică trebuie să fie gata până în vara acestui an, când va lua ființă Societatea Electrocentrale Craiova SA, cu sediul în Craiova. Va asigura în continuare producția de agent termic pentru municipiul Craiova, respectiv de energie electrică care va fi livrată în Sistemul Energetic Național.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS