12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Finanțare pentru variantele ocolitoare din trei localități

Gorj: Finanțare pentru variantele ocolitoare din trei localități

CNAIR a semnat, astăzi, cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj protocoalele de colaborare pentru trei Variante Ocolitoare importante pentru infrastructura din acest județ.

Este vorba de:

Varianta de ocolire Motru

Varianta de ocolire Bumbești-Jiu

Varianta de ocolire Bălești

În baza protocoalor semnate, autoritățile locale se vor ocupa de elaborarea Studiilor de Fezabilitate, realizarea documentațiilor tehnice pentru Autorizațiile de Construire și obținerea acestora. CNAIR asigură, prin specialiștii companiei, suportul tehnic necesar.

Finanțarea acestor contracte se va face prin POIM

Finanțarea acestor contracte se va face prin POIM. „Împreună cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, am semnat documentele care dau startul demersurilor de realizare a studiilor de fezabilitate pentru: Varianta ocolitoare a comunei Bălești, Varianta ocolitoare a municipiului Motru și Varianta ocolitoare a orașului Bumbești-Jiu.
Mai exact, este vorba de semnarea protocoalelor de colaborare între CNAIR (care se va ocupa de partea de exproprieri) și Consiliul Județean Gorj care, având în vedere experiența departamentului tehnic, va realiza studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, precum și execuția efectivă a lucrărilor la toate cele trei variante ocolitoare”, potrivit lui Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS