20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a rezervat trei denumiri la Registrul Comerțului pentru firma care va prelua de la 1 iulie SE Craiova 2

CEO a rezervat trei denumiri la Registrul Comerțului pentru firma care va prelua de la 1 iulie SE Craiova 2

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a rezervat deja trei denumiri la Registrul Comerțului pentru firma care va prelua Sucursala Electrocentrale Craiova 2.

Dintre cele trei va fi aleasă una. Șefii Complexului Energetic Oltenia grăbesc procedurile cu privire la externalizarea Termocentralei Craiova 2. Au fost declanșate procedurile pentru implementarea procesului de divizare simetrică a Complexului Energetic Oltenia, astfel încât să poată fi externalizată sucursala de la Craiova. Termenul stabilit pentru acest lucru este 1 iulie 2022. Inițial data limită pentru finalizarea ieșirii Termocentralei Craiova 2 din Complexul Energetic Oltenia era finalul acestui an. Se dorește însă renunțarea mult mai rapidă la activele de la Craiova și pentru că va fi externalizată resursa umană.

Se păstrează acționarii de la CEO

Compania energetică va rămâne fără angajații de la sucursala electrocentrale respectivă, iar acest lucru va asigura atingerea obiectivelor pe acest an cu privire la programul de reducere a personaului cu 2.000 de persoane. Vor mai pleca angajați și prin pensionare în baza Legii 74. Prin urmare, sunt condiții ca reducerea de personal la Complexul Energetic Oltenia, conform programului de restructurare, să se facă doar prin externalizare și pensionări și nu prin disponibilizări colective.

La viitoarea societate care va prelua Termocentrala Craiova doi acționari vor fi actualii acționari ai Complexului Energetic Oltenia, având cote proporțional cu situația de la compania energetică. În momentul de față acționarii Complexului Energetic Oltenia sunt: Ministerul Energiei, Fondul Proprietatea, Electrocentrale Grup și ICM.

Termocentrala Chișcani va fi scoasă din nou la vânzare

Totodată, Complexul Energetic Oltenia va scoate în perioada imediat următoare la vânzare una din termocentralele pe care o deține. Vizată este Sucursala Electrocentrale Chișcani, din județul Brăila. Acesta a fost preluată de către Complexul Energetic Oltenia de la Electrocentrale Grup SA pentru compensarea unei datorii. Au mai fost calculate și câteva rate pe care colosul energetic din Oltenia le avea de achitat către fostul administrator. Termocentrala pe gaze naturale de la Chișcani nu a produs decât cheltuieli de la preluare și până în momentul de față și niciun un megawat.

Au mai rămas câțiva salariați care asigură serviciile de pază sau alte activități de mică amploare. Complexul Energetic Oltenia a fost la un pas să vândă termocentrala care nu a produs deloc energie electrică, însă au existat unele probleme legate de legalitatea tranzacției. Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că în momentul de față sunt întrunite toate condițile pentru a scoate din nou la vânzare activele de la Brăila și de a recupera banii cheltuiți până acum cu sucursala respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS