20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsistații social au dispărut la Rovinari

Asistații social au dispărut la Rovinari

Au dispărut asistații social în orașul Rovinari. Numărul acestora este în scădere în ultimii doi ani. Primăria le pune la dispoziție beneficiarilor de ajutor social locuri de muncă pe raza orașului pentru munci necalificate.

De la 80 de persoane care erau în evidențe la plata cu ora s-a ajuns în momentul de față la numai 7. Scăderea este de 10 – 11 ori și are legătură cu faptul că pe raza orașului au fost deschise câteva fabrici unde rovinărenii au putut să se angajeze. Astfel, mulți beneficiari ai ajutorului social au preferat un loc de muncă, în locul plății cu ora de la primărie. Autoritățile locale achită 72 de lei pe zi pentru 8 ore de muncă, în timp ce la societățile private veniturile și beneficiile sunt mult mai mari. „Am rămas fără muncitori și fără asistați social.

Acum mai avem la muncă doar 7 din 80 cât aveam la început. Încet, încet au văzut că pentru aceleași ore de muncă veniturile sunt mult mai mari și au preferat să facă pasul către angajare. Astfel, aproape că am rămas fără asistați social. Își găsesc imediat loc de muncă la firmele din zonă care aduc și din alte comune și orașe”, a declarat Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari.

A scăzut și numărul celor care servesc masa la cantina săracilor

Totodată, numărul celor care servesc masa la cantina de ajutor social din Rovinari este în scădere continuă. Acesta este și motivul pentru care autoritățile locale au decis să închidă cantina și să apeleze la serviciile unei firme de catering din localitate. Astfel, persoanele sărace din localitate primesc zi de zi acasă pachetele de alimente de al firma de catering.

Costurile cu asigurarea mesei pentru săraci sunt acum mult mai mici și au continuat să scadă, având în vedere că numărul de beneficiari s-a redus în ultimul an. Au rămas în mare parte doar persoanele care au probleme medicale majore și care nu pot să mai lucreze pentru a-și câștiga existența, dar și familii cu mulți copii. În Rovinari și-au început activitatea mai multe firme și oamenii au preferat să meargă să lucreze. Astfel, de la 180 de beneficiari ai cantinei în urmă cu 2 -3 ani s-a ajuns în prezent la numai 18. Acesta este și motivul pentru care a fost închisă cantina pentru că nu se mai justificat toate costurile cu utilitățile, salariile și cu prepararea hranei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS