17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRestricții rutiere în Defileul Jiului, din cauza unui transport agabaritic

Restricții rutiere în Defileul Jiului, din cauza unui transport agabaritic

Un transport agabaritic va fi programat pe finalul acestei luni în Defileul Jiului, pe raza județului Gorj.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, transportul va fi organizat de constructorul podului de peste râul Jiu, în zona Meri. Vor fi aduse grinzile pentru pod. Acestea sunt de dimensiuni foarte mari și va fi nevoie de folosirea ambelor benzi ale drumului național care traversează Defileul Jiului.

Vor fi impuse și restricții rutiere pe perioada în care grinzile vor tranzita tronsonul respectiv de drum. Poliția Rutieră va anunța din timp când va avea loc transportul agabaritic. Potrivit contractului semnat între constructor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările la podul nou de peste râul Jiu vor trebui să fie gata până la finalul lunii august 2022.

Verificări pe versanți în Defileul Jiului

Este de amintit că în această perioadă Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu derulează acțiuni de verificare în Defileul Jiului. Periodic, sunt monitorizate zonele cu probleme de pe versanți. În această perioadă în care variațiile de temperatură sunt foarte mari nu este exclus ca de pe versanți să se desprindă bucăți de stâncă și să ajungă pe carosabil.

În urma modernizării DN 66 pe tronsonul din Defileu au fost montate în multe locuri plase de protecție. Acestea au rolul de reține bucățile de stângă pentru ca acestea să nu pună în pericol traficul rutier pe DN 66.

„Se intervine în fiecare zi în Defileul Jiului pentru verificarea traseului. În același timp sunt monitorizați versanții pentru a se interveni în cazul în care există riscuri în zonele cu stânci desprinse și care pot ajunge pe șosea. A fost recent un astfel de caz, dar stânca era prinsă sub plasă. A fost înlăturată de acolo. Defileul Jiului nu poate fi îmbrăcat în plase pentru că ar fi imposibil, dar se intervine punctual și din timp”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS