16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjKilogramul de miel de Paște, la secret în unele supermarketuri

Kilogramul de miel de Paște, la secret în unele supermarketuri

Kilogramul de carne de miel este ținut la secret de către supermarketurile din Târgu Jiu. Au apărut ofertele la carne de miel, prezentate în pliante și revistele tipărite, însă sunt disponibile doar fotografii, fără să fie afișat prețul.

Este pentru prima dată când promovarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale se face fără să fie cunoscut prețul. Astfel, cumpărătorul nu își poate face o imagine legat de coșul de cumpărături pentru Paște. Cu toate acestea, cel puțin în zonele submontane din Gorj unde sunt mulți crescători de ovine este vehiculat un preț orientativ de 40 de lei kilogramul de miel în carcasă. Așadar, nu este exclus ca magazinele să aștepte prețul oficial la producător pentru a stabili prețul la raft. Cel mai probabil va fi unul pe care puțini gorjeni și-l vor permite, mai ales că ciobanii spun că anul acesta mieii sunt mari și nu vor putea să vândă la kilogram.

Controale ale DSVSA premergătoare sărbătorilor pascale

Totodată, inspectorii sanitar-veterinari din județ vor demarat în următoarele două săptămâni controale în centrele comerciale și în piețe. Sunt vizate în special punctele unde se comercializează produse alimentare, dar și nealimentare.

În această perioadă verificările se vor axa în principal pe modul în care sunt comercializate produsele din carne și calitatea acestora, ouăle, produsele lactate și de patiserie, vopselurile de ouă și alte categorii de alimente care sunt cumpărate în cantități mai mari în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. În perioada imediat următoare, vor fi stabilite și târgurile unde vor putea să fie comercializați mieii de Paște, însă se estimează că ciobanii vor avea parte de cele mai slabe vânzări din ultimii ani, dacă nu vor prezenta un preț pe care să și-l permită și omul de rând. Deja mulți cumpărători se orientează către carnea de porc sau de pui pentru masa de Paște.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS