16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA Motru are nevoie de 4 milioane de euro pentru certificatele de CO2

UATAA Motru are nevoie de 4 milioane de euro pentru certificatele de CO2

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru are nevoie urgentă de peste 4 milioane de euro pentru plata certificatelor de CO2.

Furnizorul de agent termic din Motru trebuie să cumpere certificatele de CO2 aferente producției pentru anul trecut. Este vorba de un total de 50.000 de certificate de CO2. Poluatorii sunt obligați să plătească an de an o taxă, în conformitate de nivelul noxelor.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru nu a cumpărat anul trecut certificatele de CO2 și a fost amendată de autoritățile de mediu. UATAA Motru va ajunge la datorii de peste 12 milioane de euro numai din neplata taxei de poluare și a sancțiunii primite. Locuințele, agenții economici și instituțiile publice depind de agentul termic și apa caldă furnizate în sistem centralizat la Motru.

Nu au apă caldă până vinerea viitoare

Există însă și beneficiari care au decis să se debranșeze și să treacă la încălzirea pe gaze naturale. În această perioadă conducerea UATAA Motru a lansat un apel către cetățeni nu numai să nu se mai debranșeze, dar să depună cereri de rebranșare la sistemul centralizat.

Șefii Uzinei se tem să nu rămână fără clienți. În această perioadă apa caldă este oprită pentru trecerea pe cazanul de vară.

„Reluarea distribuției apei calde se va face după o perioadă de maxim 10 zile, perioadă necesară reparațiilor (acolo unde este cazul) sistemului de distribuție (magistrale, racorduri). Începând cu luna aprilie se vor executa lucrări importante la cazanul principal de producere a agentului termic pentru ca în luna octombrie să putem funcționa în condiții optime pentru sezonul rece 2022-2023. Rugăm pe toți cei interesați, persoane fizice și juridice, dacă doresc racordarea la sistemul centralizat (cel mai eficient sistem) să facă o cerere către SC UATAA Motru SA, urmând ca specialiștii noștrii să se deplaseze în teren pentru a lua o decizie din punct de vedere tehnic și economic”, conform UATAA Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS