14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, sancționat de UCB

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, sancționat de UCB

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost sancționat de conducerea Universității „Constantin Brâncuși”(UCB) din municipiu, ca urmare a faptului că nu ar fi putut prezenta două cărți folosite în trecut și pentru obținerea titlului de conferențiar universitar.

Conducerea UCB a decis „suspendarea pe o perioadă de cinci ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare, de control sau ca membru în comisii de concurs”.
Totodată, Rectoratul a decis „retragerea şi/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită”. Măsurile fuseseră propuse anterior de Comisia de Etică a Universității. Rectoratul a pus acum în practică propunerea Comisiei.

Primarul din Târgu Jiu a declarat că atacase decizia inițială a Comisiei UCB, la Comisia Națională de Etică și aștepta un răspuns. Marcel Romanescu a precizat că nu înțelege de ce Rectoratul nu a mai așteptat punctul de vedere al forului respectiv și că va ataca în instanță măsurile luate împotriva sa. Marcel Romanescu este și conferențiar universitar la Facultatea de științe economice, din cadrul UCB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS