20.6 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Numărul virozelor respiratorii, în creștere în rândul copiilor

Gorj: Numărul virozelor respiratorii, în creștere în rândul copiilor

Potrivit Serviciului Specializat de Prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale (SPIAAM) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, de la începutul lunii martie și până în prezent au fost raportate 22 de viroze respiratorii și 116 pneumonii.

În cazul virozelor respiratorii cei mai afectați au fost copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani (13 cazuri), iar în cazul pneumoniilor cele mai afectate grupe de vârstă au fost 2-4 ani (33 cazuri), 5-14 ani (13 cazuri), dar și adulții de peste 65 de ani (51 cazuri).   

De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat peste 2.350 de copii cu diverse afecțiuni, parte dintre ei având nevoie și de internare pe secția de Pediatrie. Doar în luna martie, în Secția Pediatrie au fost internați 129 de copii, dintre care 40 au avut ca diagnostic principal boală pulmonară interstițială, 28 de cazuri de gastroenterocolită, 10 cazuri de laringită.

De asemenea, au fost internați și pacienți cu diagnostice precum bronșiolite acute, pneumonii și diverse alte afecțiuni respiratorii. În ultimele 14 zile, numărul prezentărilor la Camera de Gardă Pediatrie a crescut, ajungându-se și la peste 50 prezentări în 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS