10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocalitățile Tismana și Peștișani vor avea stații noi de epurare în valoare de peste 12 milioane de lei

Localitățile Tismana și Peștișani vor avea stații noi de epurare în valoare de peste 12 milioane de lei


Orașul Tismana și comuna Peștișani, din județul Gorj, vor avea stații noi de epurare a apelor uzate. Finanțarea este de peste 12,6 milioane de lei și este asigurată din fonduri europene. Titularul investițiilor este Aparegio Gorj. Contractul care va fi încheiat presupune proiectarea și execuția lucrărilor. Licitația pentru încredințarea contractului este programată la începutul lunii iunie.


Proiectare și execuție lucrări la SEAU – Tismana și Peștișani”, include: Sector 1: Sistem de canalizare Aglomerarea Tismana, pentru care s-au propus următoarele lucrări:

  • Facilități de epurare: Realizare stație de epurare cu capacitatea de 4.000 l.e – Conducta de evacuare apă epurată și gură de vărsare;
  • Alimentare cu apă stație de epurare;
  • Amenajare drum acces stație de epurare
  • Dotări Sector 2: Sistem de canalizare Aglomerarea Peștișani, pentru care s-au propus următoarele lucrări:
  • Facilități de epurare: Realizare stație de epurare cu capacitatea de 3.000 l.e Conducta de evacuare apă epurată și gura de vărsare; Alimentare cu apă stație de epurare.
  • Dotări.

Durata de execuție – 915 zile (30 luni), din care 275 zile (9 luni) proiectare și 640 zile (21 luni) executie.

Lucrările constau în:

  • Proiectul Tehnologic și Detaliile de Execuție – cuprinzând proiectarea tuturor lucrărilor popuse, a procesului tehnologic și a construcțiilor, instalațiilor și echipamentelor aferente obiectelor tehnologice de pe fluxul noii stații de epurare.

Compania are în derulare un program de investiții de 200 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din localitățile unde oferă servicii. Este vorba de finanțări din fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS