13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDepozitul de gunoi de la Târgu Jiu nu se mai mută

Depozitul de gunoi de la Târgu Jiu nu se mai mută

Direcția de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj exclude varianta mutării depozitului de gunoi de la Târgu Jiu.

Luis Popa, directorul Direcției de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, a declarat că un nou depozit nu poate fi construit și nici nu se acordă finanțare, dacă există un astfel de obiectiv. Localnicii din zona Slobozia au cerut chiar și în instanță închiderea depozitului din cauza poluării olfactive și mutarea în altă parte. Depozitul este prevăzut însă cu 6 celule pentru depozitarea deșeurilor menajere și s-a ajuns abia la celula cu numărul 2.

Se are însă în vedere construirea din fonduri europene a unei platforme pentru selectarea deșeurilor reciclabile și astfel va rămâne o cantitate redusă de gunoi care să fie transportat și depozitat la groapa de deșeuri deținută de Polaris la Târgu Jiu.

Este cel mai apropiat depozit de zone locuite

Luis Popa, directorul Direcției de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, a declarat că principala problemă a depozitului de gunoi de la Târgu Jiu este apropierea față de zonele locuite.

„Legislația este foarte clară în momentul de față și în special cea europeană în domeniul mediului unde lucrurile sunt foarte stricte. Depozitul de la Târgu Jiu nu poate fi mutat în altă parte, pentru că este în plină activitate și nu și-a epuizat capacitatea de depozitare. Nu se mai dau nici fonduri pentru construirea unui alt depozit. Se acordă finanțare dacă nu există un depozit central.

Singurul lucru pe care putem să îl facem este să reducem cantitatea de gunoi adusă la Târgu Jiu. Astfel, prin intermediul ADIS va fi construită o platformă mare de gunoi pentru localitățile care beneficiază de operatorul asociației. Vor fi în curând 40 de localități din cele 70 ale județului. La viitoarea platformă va fi selectat gunoiu și la depozitul central de la Târgu Jiu ajunge o cantitate mult mai mică de deșeuri. Problema actualului depozit este că e foarte aproape de cartiere, de zone locuite. În alte județe poate nu sunt atâtea investiții făcute, dar depozitele au fost amplasate departe de orașe și de comune”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor, din Consiliul Județean Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS